Arsenovič kot njegov prijatelj Janković: “Če želiš posel, daj donacijo?!”

Datum:

Župan Arsenovič hodi po poteh Zorana Jankoviča. Na zadnji seji mestnega sveta je ob načrtih Hoferja na Pobrežju namignil, da bi morala velika podjetja več denarja nameniti za kulturo in šport v mestu.

Mariborski mestni svet naj bi bil na svoji zadnji seji med drugim obravnaval tudi odlok, s katerim bi Hoferju omogočil umestitev male samopostrežne bencinske črpalke ob trgovini v Ulici Veljka Vlahovića na Pobrežju. A svetniki so na pobudo župana Arsenoviča odločanje o tej točki dnevnega reda prestavili, saj je župan izrazil mnenje, da bi morala biti velika podjetja, ki jim mesto omogoča dodatne zaslužke, družbeno bolj odgovorna in bi morala za kulturo in šport v mestu nameniti več denarja. A tu se nekateri sprašujejo, je tak posel sploh zakonit?

Prvotna izjava župana Arsenoviča je spomnila na podobno prakso v ljubljanski občini, ko naj bi bila podjetja v zameno za posle prisiljena plačati donacije lokalni skupnosti. Ljubljanski župan Zoran Janković se je zaradi takšnega načina delovanja celo znašel na sodišču, pri čemer je v javnosti odmeval primer Gratel, piše Večer.

“Mestni svet je upravo zavezal, naj preveri, ali je smiselno, da se bencinski servis umesti v okolje, kjer v neposredni bližini že delujeta dve bencinski črpalki,” je razložil direktor mestne uprave Boris Železnik. Tudi župan je po seji stopil korak nazaj: “Moja izjava je bila nekoliko napačno formulirana. Gre za to, da je treba preveriti okoljske in družbeno odgovorne učinke. O tem se bomo pogovarjali in videli, kam nas bo to pripeljalo.”

Županu pa iz našega portala sporočamo le to: “Mi smo Maribor in ne Ljubljana!”

E-maribor.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...