Assange: “CIA je najbolj nevarno-nekompetentna vohunska agencija na svetu!”

Datum:

Ustanovitelj WikiLeaksa – Julian Assange – je CIO opisal kot izjemno “nevarno in nekompetentno”, potem ko ga je ameriška agencija označila za “prijatelja teroristov”. Vojna besed se je začela, ko so pri RT-ju ameriški centralni obveščevalni agenciji zastavili vprašanje na tematiko njihovih junaških dejanj.

                   

“Diktatorji in teroristi nimajo boljšega prijatelja od Juliana Assangeja,” je v e-sporočilu zapisal Heather Fritz Horniak, ki je pooblaščen za upravljanje Ciinih odnosov z javnostmi. Takšen odgovor je zagotovo podžgal Raya McGoverna, ki je trdil, da WikiLeaks krade in ponareja ruske prstne odtise.

Bi bil ruski heker lahko John Brennan?
“Če bi lahko stavil na to, bi se odločil, da je točno tako!” je na vprašanje RT-ja odgovoril McGovern. To bi lahko pomenilo, da so obtožbe proti Trumpu popolnoma neutemeljene. Brennanov naslednik – Mike Pompeo – je svoje dvome izrazil že aprila; takrat je predlagal, da bi morali WikiLeaks kazensko preganjati zaradi javne izdaje sicer zaupnih dokumentov ameriške organizacije.

In ko so za mnenje vprašali Assangea …
Assange ni preveč pazil na svoje besede, jasno je povedal, da je CIA po njegovem mnenju nevarna in nesposobna organizacija, ki je napadala teroriste, uničila demokracijo in spet uveljavila številna diktatorstva širom sveta. Žogo je vrnil Ciin Horniak, ki je namignil, da se je v ameriške volitve posredno ali neposredno vmešala tudi Rusija, čeprav se mu ne zdi čudno, da so takšna dejstva nekoliko pomešana.

Kaj pa dokazi?
Odgovorna urednica RT-ja – Margarita Simonyan – na trenutno stanje gleda objektivno: “CIA se ni potrudila, da bi za svoje trditve dostavila dokaze; zdaj pa so seveda presrečni, saj mediji sledijo njihovim govoricam. Prav to je razlog, da so ljudje prenehali zaupati medijem in so tako prisiljeni sami iskati nove vire informacij in analiz.”

S. E.

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...