Avstralski obrambni minister Dutton: Putin je diktator, ki na stara leta postaja vse bolj nerazumen

Datum:

Avstralski obrambni minister Peter Dutton je v četrtek v pogovoru za lokalno radijsko postajo 2GB dejal, da je ruski predsednik Vladimir Putin diktator, ki je na starost postal nerazumen. In posledice takšnega ravnanja so lahko katastrofalne. Predvsem lahko predstavljajo motnjo delovanja gospodarskih trgov. 

                   

Kot je še dejal avstralski obrambni minister Peter Dutton, gre v primeru ruskega nakopičenja več deset tisoč vojakov na meji z Ukrajino in priprav Moskve na potencialni napad za urejanje “nedokončanih zadev” s strani ruskega predsednika Vladimirja Putina. Kot meni Dutton, ima 69 let in je tip diktatorja, ki se stara in želi za seboj pustiti zapuščino, ob tem pa postaja vse bolj nerazumen, poroča Polska Agencja Prasowa.

Prepričan je, da mora mednarodna skupnost na Rusijo vršiti čim večji pritisk, da bi jo odvrnilo od vkorakanja na teritorij Ukrajine. Ali bo tem pozivom dejansko prisluhnil, pa je v končni fazi odvisno zgolj od Putina samega. Nedvomno pa je to, da Ukrajino dojema kot del Rusije in bi jo želel v nekem trenutku predati svojemu nasledniku kot del zapuščine.

Avstralski portal news.com pa je ob tem pripomnil, da so ministrove besede najostrejša obsodba Putina s strani nekega predstavnika avstralskih oblasti, vse od časa, ko je bil predsednik vlade Tony Abbott. Ta je grozil voditelju Rusije, da se z njim ne bo osebno soočil, potem ko so Rusi leta 2014 sestrelili potniško malezijsko letalo, ki je letelo nad Ukrajino.

Ruski predsednik Vladimir Putin (Foto: epa)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi...