Avstrija zaradi migrantov dodatno poostruje nadzor na mejah in krepi vojsko

Datum:

Zaradi nelegalnih migracij je avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka ukazal poostritev nadzora na obmejnih območjih, okrepljena pa bo tudi moč vojakov. Cilj povečanega nadzora je zmanjšanje nezakonitih migracij. Avstrija bo tako bolj intenzivno nadzorovala mejne prehode s Slovenijo in Madžarsko ter nadzorne točke ob meji s Slovaško, Slovenijo, Madžarsko in Italijo, kjer se bodo osredotočali na tihotapce z ljudmi, poroča STA. 

                   

Gre za okrepljen, osredotočen in povečan nadzor, ki bo med drugim izveden v okviru izravnalnih ukrepov na obmejnih območjih. Okrepili bodo tudi nadzor tovornih vlakov na tranzitni poti med Italijo in Nemčijo. Generalni direktorat za javno varnost je notranjega ministra namreč obvestil o povečanem številu nelegalnih prehodov v zadnjih dneh. Nezakoniti migranti so začeli uporabljati druge poti kot do sedaj. “Generalni direktorat za javno varnost me je obvestil, da so na obmejnih območjih prijeli povečano število večjih skupin nezakonitih migrantov, ki so uporabljali manj pogoste prehode. Da bi dobili boljši pregled novega stanja in da bi še naprej zmanjševali število nezakonitih prečkanj meje, bomo za nedoločen čas izvajali večje nadzore osredotočene na ključne točke,” je sporočil minister.

V Avstriji je julija letos za azil zaprosilo 2137 migrantov, od tega največ iz Sirije, Afganistana in Pakistana, kar pa je 31,6 odstotka manj v primerjavi s prejšnjim letom. Veliko je bilo tudi prosilcev za azil iz Rusije, in sicer kar 119. Največ možnosti za odobritev azila pa imajo še vedno begunci iz Sirije, katerim prošnjo odobrijo v kar 91 odstotkih.

U. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

Panično poročanje ameriških medijev o poskusu atentata na Trumpa

Po poskusu atentata na Donalda Trumpa je večinske ameriške...

Delajo to, česar obtožujejo druge

Saj poznate zgodbo o tatu, ki kriči: "Primite tatu!"...