To so najdražje ločitve na svetu, ki so moške stale gore denarja

Datum:

Kdo so bogataši, ki so morali ob ločitvi globoko seči v žep, saj jih je razveza stala več milijonov, in katere so žene, ki so si z ločitvijo napolnile svoje denarnice? 

                   

1.Roman Abramovič in Daša Žukova

Pred nekaj dnevi je svojo (že tretjo) ločitev napovedal ruski milijarder Roman Abramovič. Z bodočo nekdanjo ženo Dašo Žukovo sta v izjavi za javnost povedala, da sta “po desetih letih skupnega življenja sprejela težko odločitev, ločujeva se, a še naprej ostajava dobra prijatelja, starša in partnerja v projektih, ki sva jih razvila”. Koliko pa bo lastnika nogometnega kluba Chelsey stala ta ločitev? V javnosti se že pojavljajo ugibanja, da bi šlo lahko za eno najdražjih ločitev v zgodovini – Abramovičevo premoženje je namreč ocenjeno na kar 11 milijard funtov. Njegova druga žena, Irina Malandinova, je ob razvezi namreč prejela kar 300 milijonov dolarjev in nekaj delnic njegovih podjetij.

Foto: youtube.

2.Bernie Ecclestone in Slavica Radić

Bernie in Slavica Ecclestone pa še vedno ohranjata naziv najdražje ločitve na svetu. Slavica se je od prvega moža Formule 1 ločila leta 2009, nekdanja manekenka pa je svoj bančni račun s tem napolnila za neverjetnih 861 milijonov evrov. Bernie Ecclestone je ob ločitvi najel Lady Word, eno najboljših britanskih odvetnic za družinska vprašanja, da bi mu vrnili premoženje, ocenjeno na 2,5 milijarde evrov, ki ga je v času zakona prepisal na ženo Slavico.

Foto: epa.

3.Rupert Murdoch in Anna Maria Torv

Rupert in Anna Murdoch sta v zakonu vztrajala kar 32 let, na koncu pa se je tudi ta zveza  končala z ločitvijo – in seveda drago poravnavo. Medijski mogotec je moral ženi odšteti neverjetnih 1,7 milijarde ameriških dolarjev vredno premoženje.  Par se je poročil leta 1967, skupaj pa imata tri otroke: Elisabeth, Lachlana in Jamesa.

Foto: youtube.

4.Mel Gibson in Robyn Moore

Tudi razpadi hollywoodskih zakonov pripeljejo do ogromnih ločitvenih zneskov. Razveza s tedanjo ženo Robyn Moore je zvezdo filma Pogumno srce, Mela Gibsona, stala 500 milijonov ameriških dolarjev. Ker Mel in Robyn nista imela sklenjene predporočne pogodbe, je bila Robyn upravičena do polovice premoženja, ki ga je Mel ustvaril v času zakona. Poročena sta bila 31 let, v času zakona pa se jima je rodilo kar 7 otrok.

Foto: youtube.

5.Elin Nordegren in Tiger Woods

Elin Nordegren je od nekdanjega moža Tigra Woodsa, po škandalu z množičnim prešuštvovanjem, dobila 110 milijonov ameriških dolarjev in hišo na Floridi. Med umazano in javno izpostavljeno ločitvijo se je oglasilo več kot deset žensk, ki so trdile, da je imel eden najboljši golfistov vseh časov razmerje z njimi v času svojega zakona, do danes pa se je ta številka povečala na neverjetnih 120 žensk.

Foto: epa.

6.Tom Cruise in Nicole Kidman

Veljala sta za enega najtrdnejših in najbolj izpostavljenih hollywoodskih parov, vendar tudi njuna zakonska sreča ni trajala dolgo. Avstralska igralka pa si je bančni račun z ločitvijo povečala za 90 milijonov ameriških dolarjev.

Foto: epa.

U. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...