Belgijski astrofiziki so izračunali: Niti Rusija niti Turčija ne govorita resnice o sestrelitvi letala

Datum:

Po pregledu uradnih izjav in posnetkov uničenja ruskega vojaškega letala na turško-sirski meji so belgijski astrofiziki prišli do zaključka, da niti Rusija niti Turčija ne govorita resnice o sestrelitvi letala. Izračuni kažejo, da bi bilo lahko letalo v turškem zračnem prostoru največ 10 sekund. Še več, fiziki so prepričani, da so trditve Rusov v nasprotju z zakoni fizike.

Rusko vojaško letalo naj bi ne bilo mogoče sestreliti tako, kot je to opisano v poročilih, saj je slednje letelo hitreje, kot to trdijo Turki. Fiziki so ugotovili, da naj bi bilo rusko vojaško letalo pri hitrosti 980km/h v turškem zračnem prostoru zgolj 7 sekund in ne 17, kot to trdijo Turki.

Opozorila ruskim pilotom so bila verjetno zgolj špekulacije, sta prepričana dr. Tom van Doorsslaere in dr. Giovanni Lapenta s Katoliške univerze Leuven, ki sta na blogu univerze izrazila dvom o verodostojnosti objavljenih poročil.

Fiziki: 10-kratno opozorilo v 5 minutah je nemogoče
Znanstveniki izpodbijajo tudi trditev, da je Turčija pred sestrelitvijo 10-krat opozorila rusko vojaško letalo, ki se je nahajalo v njihovem zračnem prostoru. Nemogoče je namreč, da bi Turčija v 5 minutah izdala 10 opozoril, saj naredi letalo pri takšni hitrosti 80 kilometrov v 80 sekundah.

Fiziki se sprašujejo, kako so turške zračne sile lahko predvidevale, da bo rusko letalo vstopilo v njihov zračni prostor. Vojna letala so namreč sposobna spremeniti smer v zadnjem trenutku in se temu izogniti. Rusi so izjavili, da se je njihovo letalo turškemu zračnemu prostoru poskusilo izogniti v trenutku, ko je bilo napadeno, poroča hrvaški Večernji list. Sprememba smeri letala za 90 stopinj pri takšni hitrosti ni mogoča, po mnenju fizikov bi to lahko uspelo le veliko težjemu ali hitrejšemu objektu.

J. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...

Globalni digitalni kolaps: v Krki izpad celotnega računalniškega sistema

Uporabniki Windowsa po vsem svetu se srečujejo s t....

Trump ob koncu konvencije RNC napovedal deportacijo nezakonitih priseljencev in podpornikov Hamasa

Donald Trump je tudi uradno republikanski predsedniški kandidat. Nominacijo...