Belgijski nacistični kolaboranti še kar prejemajo pokojnine zaradi zvestobe Hitlerju!

Datum:

75 let po drugi svetovni vojni manjše število Belgijcev, ki so izrazili zvestobo Hitlerju, še kar prejema pokojnine, ki jim jih je obljubil nacionalno-socialistični kancler. Ti dohodki poleg vsega nikoli niso bili obdavčeni!

Nemška vlada še vedno izplačuje pokojnine v višini od 425 do 1.275 evrov mesečno 27 Belgijcem, ki so izrazili zvestobo nacional-socialističnemu firerju Adolfu Hitlerju. Pokojnino jim je ta obljubil kot nagrado za zvestobo in ubogljivost. Raziskovalec Alvin de Coninck je za medije pojasnil, da so prejemniki takšnih pokojnin prebivalci krajev ob nemško-belgijski meji, ki so pridobili nemško državljansko med okupacijo, drugi pa so Belgijci, ki so se pridružili oboroženemu SS ali kateri drugi veji nemške vojske, navaja Voice of Europe.

Davki na nagrado za zvestobo nacističnemu režimu nikoli niso bili obdavčeni
Ker nemško veleposlaništvo v Belgiji podatkov prejemnikov teh pokojnin ni nikoli posredovalo belgijski davčni upravi, ti dohodki nikoli niso bili obdavčeni. Naravnost nezaslišane pa so omenjene velikodušne pokojnine ob dejstvu, da so Belgijci, ki so med okupacijo morali opravljati prisilno delo, po vojni prejemali le 50 evrov mesečno. Nekateri belgijski poslanci zdaj zahtevajo, da se zadeva reši po diplomatski poti in se plačevanje teh pokojnin preneha.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...