Bitcoin tone in tone, ob tem pa tudi vrednost ostalih kriptovalut

Datum:

Vodilna kriptovaluta bitcoin je v zadnjih 24 urah izgubila 24 odstotkov svoje vrednosti, bitcoin je namreč padel pod raven 6.000 ameriških dolarjev (4.823,15 evra), kar pomeni, da je izgubil več kot dve tretjini svoje vrednosti v manj kot dveh mesecih. 

                   

Glede na to, da celoten trg kriptovalut strmo pada, je upadla tudi valuta ethereum, ki se je znižala na vrednost 727,75 ameriškega dolarja, po tem, ko je januarja znašala 1.433 ameriških dolarjev. Padec je doletel tudi ripple, ta je namreč padel na 0,725 ameriškega dolarja s 3,80  dolarja v januarju.

Za padec vrednosti je več razlogov
Obstaja nekaj razlogov, čemu je prišlo do takšnega upada. Nedavno so ameriške finančne oblasti preiskovale platformo za izmenjavo kriptovalut Bitfinex, indijske oblasti pa naznanile možnost prepovedi kriptovalut. Prav tako se je po navedbah vodje analitikov pri Analitika Online več drugih držav odločilo, da bodo uvedli strožjo regulacijo in nadzor na novem finančnem trgu.

Foto: iStock

V ponedeljek je britanska bančna skupina Lloyds Banking Group, ki združuje Lloyds Bank, Bank of Scotland in Halifax, sporočila, da bo prepovedala nakup kriptovalut s kreditnimi karticami. Do tega je prišlo po tem, ko so enako odločitev sprejeli ameriški velikani: Bank of America, JP Morgan Chase in Citigroup.

Kitajske finančne novice poročajo o tem, da bodo oblasti povečale pritisk na platforme za trgovanje z valutami, predvsem na tiste, ki so se morda preselile v tujino po tem, ko je Kitajska septembra uvedla prepoved. Kljub poskusom regulacije pa je bitcoin še vedno nekaj sto odstotkov višji od januarja lani v primerjavi s tekmecema ethereum in ripple.

 N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...