Bizarno: Protibombna enota zaprla policijsko postajo zaradi bombe, v resnici pa je šlo za vibrator!

Datum:

Protibombna enota je zaprla policijsko postajo, dva policista pa so odpeljali v bolnišnico, ker je na policijski postaji zavladal strah pred terorizmom. Policija je namreč odkrila “bombo”, za katero se je kasneje izkazalo, da je le – vibrator.

                   

Zgodba je tako bizarna, da je komaj verjeti, da je resnična, a je. Daily Mail poroča, da sta na policijsko postajo, kamor so policisti prinesli najdeno bombo, nemudoma odhiteli člani tako protibombne enote kot tudi ekipe strokovnjakov za ravnanje z nevarnimi snovmi. Vsa ta zmeda je povzročila, da so metropolitansko policijsko postajo v celoti evakuirali, dva policista pa so nemudoma sprejeli v bolnišnico, saj so se bali, da sta prišla v stik z nevarno snovjo. Sledila je še aretacija moškega zaradi suma več kaznivih dejanj terorizma. Dokler niso osramočeni ugotovili, da so takšno paniko zagnali zgolj zaradi pripomočka za zabavo odraslih.

Racija se je zgodila v jugozahodnem delu Sydneyja, policijska preiskava pa je razkrila, da je osumljeni moški govoril resnico, da se ne ukvarja z eksplozivi.

Če je le vibrator, zakaj je policiste sililo na bruhanje in jim povzročilo draženje oči?
Čeprav je primer uradno zaključen, pa se avstralska policija sprašuje, če je naprava res neškodljiva, kot trdi osumljenec, zakaj je bilo kar pet policistov, ki so bili prisotni ob odkritju te “bombe”, opečenih, imelo razdražene oči in jih je sililo na bruhanje? Zaporedje dogodkov se je začelo 26. maja, v petek zvečer, ko je policija iz Liverpoola, predmestja Sydneyja, vdrla v neko hišo v ulici Casula Road zaradi suma, povezanega z drogami. Med preiskavo so policisti našli kiti podobno snov, naprava pa je bila zavita v plastiko. Kot dokazno gradivo so jo odnesli na policijsko postajo, prepričani, da gre za doma narejeno eksplozivno telo. Ekipa strokovnjakov za nevarne snovi jim je pritrdila in dodala, da obstaja možnost, da eksplodira. Policijsko postajo so nato nemudoma evakuirali, “bombo” pa je prevzela ekipa za nadzor nad detonacijami. Policisti, ki so prišli v stik s to napravo, pa so tožili nad simptomi, kot sta vrtoglavica in bruhanje. Dva so celo z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Policisti so zaradi eksplozivne naprave želeli aretirati osumljenega moškega, ki pa je ves čas zatrjeval, da to ni bomba, temveč igračka za zabavo odraslih in da električni sestavni del povzroča vibracije. Po vseh preiskavah se je izkazalo, da je govoril resnico.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...