Bizarno: Robert Golob na letni ravni zasluži več kot predsednik ZDA!

Datum:

Ko govorimo o visokih plačah in vrtoglavo visokih zneskih, ki jih služijo tajkuni, si je težko predstavljati, za kako dejansko visoko številko gre. Zadnje obdobje je bilo veliko pozornosti namenjeno plači tajkuna Roberta Goloba, za katerega je bilo ugotovljeno, da zasluži v enem mesecu več kot povprečen Slovenec v letu dni. Za primerjavo in lažjo predstavo, za kakšen znesek v širšem pomenu dejansko gre, smo njemu ob bok postavili predsednika ZDA, Joeja Bidna.

Predsednik Joe Biden, znan po svojem hvalisanju svoje delavske verodostojnosti, je nekoč trdil, da je najrevnejši član kongresa, in si zaradi tega prislužil ime “srednjerazredni Joe”. Med 44-letno kariero v zvezni vladi, ki je obsegala tako senat kot podpredsedstvo, je Biden zaslužil ogromno, čas po odhodu s položaja leta 2017 pa je izkoristil s pisanjem knjige, preden se je leta 2021 preselil v Belo hišo. Zahvaljujoč pogodbam za knjigo in svojim nastopom pa je še bolj obogatel. S knjigo in donosnimi plačanimi nastopi je Joe srednjega razreda postal multimilijonar, ki trenutno kot predsednik ZDA na letni ravni zasluži 400 tisoč ameriških dolarjev, kar je torej slabih 353 tisoč evrov na leto.

Golob naj bi po podatkih za leto 2020 vsak mesec prejel okoli 18 tisoč evrov neto plače, torej bi to pomenilo, da je v enem letu zaslužil 432 tisoč evrov. V energetski družbi Gen-I so po neuradnih informacijah portala pozareport.si za nagrade zaposlenim v poslovnem letu 2021 namenili pet milijonov evrov. Od tega naj bi si dva milijona razdelili člani uprave družbe, pri čemer naj bi nekdanji predsednik uprave Robert Golob dobil kar 800 tisoč evrov.

Robert Golob po navedenih podatkih letno zasluži enako ali več kot predsednik ZDA Joe Biden, legitimnost tega pa bomo v obsodbo ali razsodbo prepustili javnosti.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...

[Video] Veleposestnica Nika Kovač razkazovala svojo ogromno teraso

Kulturni fenomen Nike Kovač postaja iz dneva v dan...

Golobov in Jankovićev podžupan letoval v luksuznih hotelih za drobiž

Ljubljanski podžupan Samo Logar iz vrst Gibanja Svoboda je...

Dežman ob petnajstletnici vstopa v morišče Huda Jama: Titofilni konzervativci zavračajo dialog!

Predsednik Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč...