Bizarno: Vsega je kriv temnopolti Eleke, trdi čudaški navijač Olimpije, ki je z “bejzbolko” prišel na trening, da bi pretepel nigerijskega napadalca!

Datum:

Navijači ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija imajo očitno dovolj slabih rezultatov, s katerimi se ekipa sooča praktično od začetka spomladanskega dela prvenstva, v katerem je zbrala samo dve točki in v prvi ligi za večnimi tekmeci iz Maribora zaostala za 13 točk. Marsikdo za nastalo stanje v klubu iz prestolnice vidi srbsko vodstvo kluba, ki mu predseduje Milan Mandarić, ta pa trenerje in športne direktorje menja kot spodnje perilo. Tako je bil nazadnje Marijan Pušnik trener manj kot mesec dni, že drugič je moral zaradi slabih rezultatov iz kluba oditi tudi športni direktor Ranko Stojić. Nogometni poznavalci krivijo prav njega, saj je dobre domače igralce pozimi prodal v tujino, pripeljal pa tuje okrepitve iz vseh vetrov, ki niso opravičili pričakovanj. Eden izmed navijačev pa je očitno mnenja, da je vsega kriv nigerijski napadalec Blessing Eleke, zato se je temnopoltega napadalca odločil lotiti kar z bejzbolskim kijem.

                   

Na veliko srečo tokrat Blessinga Elekeja ni bilo v Spodnji Šiški, kjer so Ljubljančani organizirali t. i. medijski dan. Resda je bilo sprva načrtovano, da bodo Zmaji opravili trening, a so zadnjo vadbo pred povratno tekmo polfinala slovenskega pokala proti Mariboru prestavili na popoldanski termin. Da treninga dopoldne ne bo, pa besni navijač ni vedel. Ko se je pojavil pred vhodom v Športni park Ljubljana – ŽAK, so prisotni iz njegovih besed lahko razbrali, da želi obračunati z 21-letnim nigerijskim napadalcem, ki naj bi bil po njegovem mnenju glavni krivec za zadnje neuspehe Olimpije.

Na medijskem dnevu v ŽAK-u se je sicer zbralo okoli 15 novinarjev, ki so se pogovarjali z zdajšnjim trenerjem Olimpije Safetom Hadžićem in kapetanom Nemanjo Mitrovićem, prisotna je bila tudi Olimpijina piarovska služba. Ko je bil medijski dan, organizirali so ga kar na parkirišču pred vhodom, praktično že končan, je nasilni navijač razburil prisotne s svojo nenavadno pojavo, saj je z bejzbolskim kijem v roki iskal Elekeja.

Srbski lastnik Olimpije drago prodajal in poceni kupoval, pričakoval pa enako dobre rezultate
Naj spomnimo. Nigerijec je v Olimpijo prišel šele lani iz Gorice, potem ko je zamenjal nogometaša Andraža Šporarja in Ezequiela Hentyja. Lastnik kluba Milan Mandarić je s prodajama v tujino veliko zaslužil, Eleke pa je bil viden kot dobra cenejša zamenjava, a kljub nekaterim prebliskom ni upravičil visokih pričakovanj.

Od našega vira, ki je bil prisoten v ŽAK-u, smo izvedeli, da je z Elekejem želel obračunati starejši navijač Olimpije, član navijaške skupine Green Dragons, ki klub podpira že več kot 30 let, zato ga v klubu tudi dobro poznajo. Po naših informacijah gre za čudaka, ki se pogosto potika okrog kluba in smrdi po alkoholu, zato je opravičeno sklepati, da je bil tudi v torek dopoldne v vinjenem stanju, ko ga je prešinila ideja, da bi pretepel temnopoltega nogometaša.

Navijač zabrusil vodji PR službe Trotovšku: “Utihni, ali pa te bom prebil!”
Novinarji so ga skušali pomiriti in so ga pobarali, kje je sploh dobil svoje orožje, a je čudaški navijač, po naših informacijah star nekaj čez 50 let, lagal, da na vhodu in da mu nihče nič ne more, saj je prišel igrat bejzbol. Čeprav so v nekaterih slovenskih športnih medijih pisali, da je pred ŽAK-om potekala prava drama, pa naš vir pravi, da navijač ni vzbujal strahu in da so se »zapitku« novinarji celo posmehovali.

Olimpijin direktor službe za komunikacijo z mediji, Tilen Trotovšek, ga je celo okrcal, da mu na medijski dan vendarle ne bi bilo treba priti z bejzbolsko palico. Šele, ko je Trotovšek odšel, pa je posebnež za njim bojazljivo zaklical, naj utihne, sicer ga bo s palico “nalomil”.

Navijačevo dopoldne se je po naših informacijah nato nadaljevalo v bližnji gostilni, kjer je v miru spil še nekaj piv, preden se je z “bejzbolko” vred “pobral domov”. Kasneje je za 24ur pojasnil, da se je samo šalil, Trotovšek pa je vseeno obljubil, da mu naslednjič za vrat pošlje policijo.

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...