Black Lives Matter želeli prikazati smrt temnopoltega kot nov rasni zločin, toda v resnici je storil samomor

Datum:

Izgredniki gibanja BLM hočejo izkoristiti samomor 24-letnega afroameriškega prebivalca Roberta Fullerja za nov obračun s policijo. Kljub temu, da je policijska preiskava, ki nakazuje na Fullerjev samomor še vedno v teku, jezni člani gibanja BLM vidijo v njegovi smrti nov rasističen izpad uperjen proti temnopoltim.

Desetega junija 2020 je pred mestno hišo v Palmdelu v Kaliforniji umrl 24- letni temnopolti Robert Fuller. Policija je v dosedanjem delu preiskave ugotovila, da je umrl zaradi samomora, ko se je obesil z ameriško zastavo na drevo pred mestno hišo. A žal to ne prepriča protestnikov in izgrednikov gibanja BLM, ki si želijo novega razgrajanja proti organom pregona. V akcijo iskanja resnice se je vključila tudi slavna starleta Kim Kardashian West, ki poziva k podpisu peticije v podporo umrlemu Fullerju.

Po poročanju RT je k umirjanju strasti vseh vpletenih pozval tudi župan Palmdela Steve Hofbauer, saj si želi čim prej umiriti naelektreno vzdušje med predstavniki lokalne policije in protestniki. Le-ti širijo lažna sporočila, da se je zgodil nov rasni zločin nad nedolžnim predstavnikom afroameriške skupnosti.

https://twitter.com/RT_com/status/1271675006225985536

Preiskava bo pokazala vse podrobnosti, a sledi na drevesu kažejo, da ni prišlo do fizičnih stikov
Policija je sprva trdila, da v bližini ni varnostnih kamer. To jim je hitro dokazal novinar lokalnega časopisa, da se v bližini kraja dogodka nahajajo štiri varnostne kamere. Strokovnjaki, ki so si ogledali prizorišče zločina trdijo, da na omenjenem drevesu niso našli nobenih sledi boja. S to trditvijo pa zanikajo besede jezne množice, ki si želi le novega razgrajanja in prilivanja krvi po ameriških ulicah.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...