Blamaža za ministrico Katičevo: Ministrstvo za obrambo razveljavilo odločitev o izboru 300 vojaških terencev

Datum:

Ministrstvo za obrambo je razveljavilo odločitev o izboru dobavitelja do 300 vojaških specialnih terenskih vozil, je pojasnil generalni direktor direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo Željko Kralj. Kot je pojasnil, so to odločitev sprejeli na podlagi zahtevka za revizijo, ki jo je podal neizbrani ponudnik.

Ministrstvo za obrambo je konec aprila objavilo odločitev o izboru dobavitelja več sto novih vozil za potrebe Slovenske vojske in uprave za zaščito in reševanje. Večinski del javnega naročila predstavlja nabava 300 vojaških specialnih terenskih vozil in ministrstvo je v tem delu izmed dveh ponudnikov izbralo avstrijsko podjetje Franz Achleitner.

Neizbrani ponudnik, podjetje A Cosmos, je zoper odločitev ministrstva vložil zahtevo za revizijo, ki pa ni bila posredovana na Državno revizijsko komisijo. Ministrstvo je namreč že pred tem odločitev o izboru ponudnika v delu, ki se nanaša na vojaška vozila, razveljavilo in vrnilo v fazo pregleda in ocenjevanja ponudb. Ponudnikoma bodo prav v teh dneh poslali dodatna vprašanja. Postopek javnega naročila je tako zdaj ponovno v prvi fazi in ministrstvo bo o dobavitelju odločalo ponovno, je še pojasnil Kralj.

Mediji so sicer poročali tudi o anonimki, ki naj bi v zvezi z razpisom zaokrožila v javnosti. Ta je med drugim ministrstvu očitala, da so homologacije 91 podobnih terenskih vozil, ki jih je ministrstvo od avstrijskega podjetja Franz Achleitner nabavilo po razpisu iz leta 2016, ponarejene. Na ministrstvu za obrambo so očitke iz anonimke za Slovenske novice zanikali.

C. Š., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...