Bo Arsenoviča z županske funkcije odneslo razkritje o njegovem bančnem računu v Švici?

Datum:

Pozareport.si je danes razkril, da se je Saša Arsenovič, kandidat Cerarjeve stranke SMC za mariborskega župana, med lansko volilno kampanjo očitno lagal, da v tujini nima bančnega računa. Na laž so ga postavili dokumenti, s katerimi je danes postregel Bojan Požar.

8. decembra 2010 sta namreč Aleksander Saša Arsenovič in njegov brat Marko Arsenovič pri znanemu mariborskemu notarju Gorazdu Šifrerju podpisala dokumente za prodajo njunega podjetja S.Oliver SLO d.o.o. nemškemu podjetju Texlog GmbH, ki ga je zastopal direktor Thomas Helmut Steinhart, med podpisniki dokumentov so bili, poleg notarja Šifrerja, še sodna tolmačka za nemški jezik Alenka Satler in dve priči, Arsenovičev odvetnik, prijatelj in politični podpornik Andrej Kac ter Gregor Živko.

Oglejte si še: “Balkanska posla” v Mariboru: Arsenovičeva koalicija za nadzornike mestnega sveta izbrala vse svoje ljudi

Dokumenti dokazujejo, da sta brata Arsenovič svoje podjetje, registrirano v Sloveniji, na naslovu Stritarjeva 7 v Ljubljani, prodala Nemcem za 8 milijonov evrov, čeprav sta bila njuna posamična, torej 50-odstotna poslovna deleža uradno ocenjena na po 417.292,50 evra. Več si preberite TUKAJ.

Tudi Vilfan je očitke zavračal, a je nato odstopil
Arsenovič pa je v odzivu zapisal, da je bil omenjeni račun v Švici odprt 26. novembra 2010, kmalu za tem, 21. septembra 2011, pa tudi že zaprt. V dokaz je dodal kopijo elektronskega dopisa, v katerem je predstavnik banke to potrdil. Kot je pojasnil, je bila prodaja 50-odstotnega deleža družbe S.Oliver v sodni register vpisana 30. decembra 2010, medtem ko so pogodbo sklenili 8. decembra istega leta. Ob tem je zagotovil, da so davek na kapitalski dobiček prijavili v zakonskem roku, do 28. februarja 2011.

Na podlagi davčne napovedi, kjer so bile priložene vse pogodbe, prav tako pa je bil Furs seznanjen z nakazilom kupnine v tujino, je pristojni davčni organ odmeril davek, ki je bil v celoti tudi plačan v Sloveniji, je zatrdil Arsenovič. Kot je dodal, je prodaja drugega 50-odstotnega deleža stekla konec leta 2013, pri čemer so davek prav tako prijavili v zakonskem roku, do konca februarja 2014. K napovedi so bile priložene vse pogodbe, izdana je bila odločba o odmeri davka, ta pa je bil prav tako v celoti plačan.

Še več, pri drugi prodaji je Furs po Arsenovičevih navedbah opravil celo poglobljeno kontrolo, preveril celotno prodajo in vse obračune, s tem pa je bila po njegovem mnenju potrjena pravilnost postopka.

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...