Bo država hotel Veter v Rušah spremenila v azilni dom?

Datum:

Hotel Veter v Rušah se je prijavil prijavil na razpis Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov za najem opremljenih nastanitvenih objektov za obdobje petih let. 

Hotel Veter, znan hotel v Rušah, je očitno vse manj obiskan. O tem priča tudi prijava na razpis Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov. Kot piše Večer, pogodba še ni podpisana, so pa podpisali pismo o nameri.

Kot pravijo pristojni, bi v ta hotel nastanili sicer begunce iz Ukrajine, kar ne bi predstavljalo nevarnosti za samo občino, saj so legalni begunci miroljubni in prijazni, ampak Rušani ne verjamejo, da med begunci ne bodo tudi kakšni ilegalci oziroma migranti, to je beseda, ki gre levim medijem težko z jezika. Rušani so tudi mnenja, da bi hotel Veter postal drugi azilni dom, česar pa si ne želijo.

Seveda Rušani ne problematizirajo tega, da v hotelu nastanijo res samo ukrajinske matere z otroki, bolj jih skrbi, da bi jih država spet prelomila besedo in bi se zgodilo drugače.

Zadeve okoli nastanitve beguncev so predstavili tudi občinskemu svetu občine Ruše, kjer je bila izpostavljena bojazen pre ilegalnimi migranti. Ukrajinci imajo namreč status posebne zaščite še eno leto, pogodba pa bi bila sklenjena za pet let. Bili so enotnega mnenja, da občinski svet na četrtkovi seji zavzame stališče, da bi bile v objektu nastanjene osebe s statusom zaščite in nihče drug. S tem bi se zaščitili pred morebitno nastanitvijo ilegalnih migrantov.

Gre torej Golobovi vladi res verjeti, da v hotelu ne bodo kmalu nastanjeni tudi ilegalni migranti? Po pogodbi bo namreč država objekt vzela v najem. Državi pa očitno ljudje vse manj verjamejo.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...