Bo Volvo zaradi kriminala preselil sedež s Švedske?!

Datum:

Glavni izvršni direktor Volva Samuelsson je v nedavnem intervjuju izrazil skrb zaradi varnosti v Göteborgu, kjer ima družba sedež, in ni izključil možnosti za selitev sedeža v tujino, če se situacija v prihodnosti ne bo izboljšala. Podjetje zaradi tamkajšnjih visokih stopenj kriminala namreč izgublja privlačnost med tujimi strokovnjaki, inženirji in vodilnimi menedžerji.

Glavni izvršni direktor švedske družbe Volvo Hakan Samuelsson je v intervjuju za časopis Svenska Dagbladet obžaloval dejstvo, da družba ni več tako privlačna za tuje strokovnjake, inženirje in vodilne menedžerje. Ti se, deloma tudi zaradi visokih stopenj kriminala, v mnogih primerih niso pripravljeni preseliti v Göteborg, kjer ima družba svoj sedež. Med drugimi težavami, zaradi katerih družba težje privlači ustrezne kadre, je tudi pomanjkanje cenovno dostopnih stanovanj in kakovostnih šol v mestu.

Samuelsson ne izključuje možnosti selitve sedeža družbe
Po Samuelssonovih besedah bi družba lahko preselila svoj sedež, celo izven Švedske, v primeru, če se situacija ne bo izboljšala. Volvo naj o tem še ne bi razmišljal, a te možnosti v prihodnosti ne morejo izključiti. Tudi švedski premier Stefan Löfven je pokazal razumevanje do težav, s katerimi se sooča Volvo, in dejal, da bodo, če je to potrebno, zgradili več domov, izboljšali izobraževalni sistem in okrepili boj proti kriminalu.

Foto: epa

V Göteborgu že več kot leto deli mesta prenevarni za vstop
Kot poroča RT, je bilo drugo največje švedsko mesto v zadnjem času pogosto na naslovnicah zaradi kriminala. Avgusta lani so stopnje kriminala močno porasle, mesto je bilo priča množičnim izgredom, v katerih je bilo uničenih več deset avtomobilov, požganih pa je bilo tudi več stavb. Že leto prej so bili posamezni deli mesta razglašeni kot neprimerni za vstop oziroma za t. i. “no-go” območja zaradi visokih stopenj kriminala in revščine, kar se pogosto odraža tudi v islamskem ekstremizmu.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Simbolika na pikniku Svobode, ki se je ne da prezreti

Boris Tomašič je v oddaji Kdo vam laže naredil...

Danes v DZ: Župani nočejo migrantov

"Vlada je sprejela sklep brez vednosti lokalne skupnosti. Vemo...

Svobodnjaška inkvizicija se je znova izkazala za farso

Bivši predsednik uprave Telekoma Tomaž Seljak in predsednik uprave...