Bolno: Antifa poleg zažiga zastave načrtuje skrunjenje grobov padlih vojakov

Datum:

Na plano prihajajo poročila o tem, da naj bi Antifa aktivisti  načrtovali skrunjenje grobov tistih, ki so umrli v bitki v Gettysburgu v ameriški zvezni državi Pensilvanija – v znak protesta proti 154. obletnici bitke. Harrisburg 100 poroča, da želijo na ta način protestirati proti aktualnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, oskruniti zgodovino in pritegniti pozornost tisočih Američanov in turistov, ki nameravajo obiskati spominsko obeležje in izraziti spoštovanje padlim. 

                   

Pričakovati je mogoče, da bo vsaj ena Antifa skupina zažgala ameriške in konfederacijske zastave v mestu, saj je v njihovi navadi, da to počno v zanemenje protesta proti ZDA. Spletna skupnost zgodovinarjev in navdušencev nad ameriško državljansko vojno Civil War Talk je opozorila na nevarnost dogodka, ki je bil napovedan na družabnem omrežju Facebook, nato pa že tudi izbrisan. “Dogodek so napovedali 1. julija med 15.00 in 18.00 uro v gettysburškem nacionalnem spominskem parku, kjer se nahajajo grobovi padlih, z namenom, da bi onečastili njihove grobove,” so sporočili.

Foto: YouTube

Oblasti so po navedbah Philly.com sporočile, da bodo pripravljene na morebitne izgrede, ki so jih napovedali protestniki proti fašizmu. “Naš cilj je, da zagotovimo javno varnost in varnost vseh obiskovalcev ter da poskrbimo, da na pokopališču ne bo škode,” je povedala tiskovna predstavnica nacionalnega vojaškega parka Katie Lawhon.

Foto: YouTube

Bitka v Gettysburgu je bila največja bitka na ameriških tleh
Bitka, v kateri se je v treh dneh spopadlo 160.000 vojakov, je terjala kar 51.000 življenj. Park, v katerem je Antifa napovedala svojo prisotnost, predstavlja enega izmed prvih ameriških vojaških parkov, kjer se nahaja 1.328 spomenikov in simbolov, postavljenih v čast padlim vojakom. Onečaščenje grobov padlih postavlja pripadnike Antifa ob bok talibanom in skrajnežem iz vrst Islamske države, ki redno prakticirajo tovrstno početje in brez slabe vesti uničujejo grobove in spomenike z neprecenljivo zgodovinsko vrednostjo.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...