Bolno: sodišče migrantu, ki je posilil invalidno najstnico, prisodilo nižjo kazen samo zato, da ne bi bil izgnan!

Datum:

Po pritiskih je sodišče na Nizozemskem priznalo, da je 38-letnemu migrantu, ki je posilil 18-letno invalidko, izreklo nižjo kazen samo zato, da bi se izognil deportaciji.

                   

Afganistanskemu prosilcu za azil, 38-letnemu Zamanu S., ki je bil spoznan za krivega posilstva 18-letnega dekleta z motnjami v duševnem razvoju, je bila izrečena kazen zgolj dvajset mesecev zapora, čeprav je tožilec zanj zahteval štiriindvajsetmesečno zaporno kazen. Sodnik je pojasnil, da je takšno kazen izrekel, da bi se migrant izognil tveganju, da izgubi dovoljenje za bivanje, ter da ni želel, da bi izrečena kazen imela dolgoročne posledice na njegov imigracijski status. Upošteval naj bi nevarne razmere v njegovi državi izvora ter zatrjevanje posiljevalca, da si na Nizozemskem želi ustvariti družinsko življenje s svojo ženo, je še poročal Breitbart. 18-letnico je omenjeni migrant posilil leta 2016, medtem ko je kupovala torbo v trgovini, v kateri je v času dejanja delal. Pred dejanjem je počakal, da je bila trgovina prazna, nato pa jo je zvabil v skladišče, kjer jo je najprej prisilil k temu, da ga je najprej oralno zadovoljila, nato pa jo je še posilil.

Odvetnik in družina žrtve zgroženi
Odvetnik Richard Korver, ki je na sodišču zastopal žrtev, je dejal, da pri tako resnem zločinu, kot je posilstvo, sodišče sploh ne bi smelo upoštevati njegovega imigracijskega statusa kot kakršnekoli okoliščine v sodnem postopku, opozoril pa je tudi, da se bo nevarni migrant kmalu spet prosto sprehajal po nizozemskih ulicah. “Morda je to normalno v njegovi državi, ne pa tukaj,” je še dodal.

Posiljevanje je očitno priljubljena aktivnost migrantov
To je le eden od primerov posilstev, ki jih nelegalni migranti množično izvajajopovzročajo po Evropi od leta 2015. Nedavno je v Italiji dansko turistko posilil bangladeški migrant, ki je bil pred tem že trikrat obtožen za posilstvo, od tega enkrat še kot mladoletnik. Na Švedskem, kjer so od leta 2015 sprejeli najvišje število migrantov na prebivalca, je javna televizija SVT poročala, da 58 odstotkov posilstev in poskusov posilstev povzročijo migranti, med posilstvi z napadom, ki jih povzroči žrtvi neznana oseba, pa je takšnih kar 85 odstotkov posilstev.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...