Bosanska mejna policija blizu meje s Srbijo prijela 34 ilegalnih migrantov iz Sirije in Palestine

Datum:

Policija je v Bosni in Hercegovini prijela bosanskega tihotapca, ki je skušal preko bosansko-hercegovske meje s srbijo pretihotapiti 34 migrantov v kombiju. Policija v Sarajevu pa je aretirala alžirskega migranta zaradi suma fizičnega napada na “osebje, ki je patruljiralo na  sarajevski železniški postaji.” Alžirec, ki so ga aretirali v sredo zjutraj, je imel pri sebi nož.

Pripadniki mejne policije Zvornik so ujeli bosanskega državljana, ki je v kombiju z bosansko-hercegovskimi registrskimi oznakami tihotapi kar 34 ilegalnih migrantov.

Ilegalni migranti, ki po pisanju N1 niso imeli nikakršni osebnih dokumentov so trdili, da prihajajo iz Sirije in Palestine, med njimi pa naj bi bili tudi “mladoletni”. O zadevi je bilo obveščeno tudi tožilstvo.

Aretacije tudi v Sarajevu
Ločeno od tega, je po poročanju AP, policija v Sarajevu aretirala alžirskega migranta zaradi suma fizičnega napada na “osebje, ki je patruljiralo na  sarajevski železniški postaji.” Alžirec, ki so ga aretirali v sredo zjutraj, je imel pri sebi nož.

[Video] Migranti postali vzrok spora in groženj med sosednjimi državami: Mektić, ki zaostruje mejo zagrozil Hrvatom glede vračanje migrantov!

Več tisoč ilegalnih migrantov se nahaja v Bosni in Hercegovini od koder želijo nadaljevati pot proti EU, a jih hrvaški organi pregona vztrajno vračajo nazaj. To moti bosanske oblasti. A mogoče, če bi zaostrili mejni nadzor na meji s Srbijo, kjer se prijeli tihotapca s 34 ilegalci ne bi imeli takih problemov.

Bo Slovenija tako kot BiH postala migrantski žep?
Vseeno je v nedavni izjavi bosansko-hercegovski minister za nacionalno varnost Dragan Mektić povedal kako nimajo nikakršnih problemov z mejnimi organi Srbije in Črne Gore. Ustvarja se občutek, da bosanske oblasti nimajo toliko problemov z ilegalnimi migranti, ki želijo prečkati njihovo državo, kot z dejstvom, da Hrvaška ne dopusti, da bi ti migranti v kolikor je le možno vstopili na Hrvaško.

A kakor se dogaja z BiH, ki je postala migrantski žep, taka usoda čaka tudi Slovenijo, ki raje kot da bi pred ilegalnimi migranti ki uspejo priti preko Hrvaške varovala svojo južno mejo, pomaga Avstriji in Italiji pri zaščiti njihovih mej s Slovenijo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...