Bosta NSi in Gibanje Svoboda izvajali nadzor nad občani Ilirske Bistrice s “tujimi” redarskimi službami?

Datum:

SDS Ilirska Bistrica je nastopila proti tujim redarskim službam, ki bi izvajale nadzor nad občankami in občani občine Ilirska Bistrica.

O več kot sedem milijonskem primanjkljaju občine Ilirska Bistrica smo v našem mediju že poročali. NSi in Gibanje Svoboda se v Ilirski Bistrici nista ravno izkazali. Načelo dobrega gospodarjenja pa jima je tuje, ravno toliko kot reševanje slabega stanja občinskih financ. Luknjo je v občinskem proračunu povzročilo slabo črpanje evropskih sredstev.

Nekaj, kar postaja v naši državi pod aktualno vlado Roberta Goloba marsikje pravilo, tako na lokalni kot na državni ravni. Zanimivi pa so izgovori, s katerimi vladajoči opravičujejo svoje neuspehe.

Od zapletenih postopkov za pridobivanje evropskih sredstev pa do kadrovske podhranjenosti na ministrstvih. Pri čemer je pomembno poudariti naslednje: Postopki za pridobivanje evropskih sredstev so isti kot pod vlado Janeza Janše, kadrovski bazen na ministrstvih pa se je pod vlado Roberta Goloba samo se povečal. Tem izgovorom več kot očitno nihče ne verjame. Še vladajoči na levici zelo verjetno ne.

Občinski svet občine Ilirska Bistrica.

Vendar nekaj, karkoli, pač morajo povedati v svojo obrambo. In po istem principu delujejo tudi pri iskanju rešitev za polnjenje občinske malhe. Levica je od nekdaj pri teh stvareh najraje ubrala najlažjo pot. Pot, ki jo uporablja že od nastanka Komunistične partije v Sovjetski zvezi. Vzeti je treba ljudem. Tukaj pa so na levici lahko zelo kreativni. Če že ne dvignejo obstoječih davkov, si izmislijo nove. Te potem zavijejo v piar celofan in jih predstavijo kot rešitev za nastale probleme. Pri Gibanju Svoboda smo tega že navajeni.

Skupna občinska uprava za redarstvo
Bolj pa preseneča drža NSi in njenega podžupana Andreja Černigoja v Ilirski Bistrici. Po vrsti slabih potez njegove koalicijske partnerice Gibanja Svoboda se tudi tokrat ni odločil reagirati. Župan Gregor Kovačič je namreč pred občinske svetnike prišel z idejo o skupni občinski upravi občin Primorsko-notranjske regije. Ta bi obsegala občine Postojna, Cerknica, Pivka, Loška dolina in Bloke. Po novem pa naj bi sem spadala tudi Ilirska Bistrica. In kaj naj bi bila prioriteta te občinske uprave po mnenju župana Kovačiča?

Medobčinsko redarstvo. Kar pomeni polnjenje občinskega proračuna občine Ilirska Bistrica z redarsko službo skupne občinske uprave občin Primorsko-notranjske regije. Kreativnost v Ilirski Bistrici očitno ne pozna meja. Namesto pospešenega črpanja evropskih sredstev so se vladajoči odločili za nekakšno prostovoljno, prisilno financiranje finančno izčrpane občine.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...