Boštjan M. Turk: Vlada je za podjetništvo večja katastrofa kot katera koli ujma za Slovenijo!

Datum:

“Takšni škodi, kot jo dela Sloveniji Golobova vlada z ustvarjanjem absolutno nepropulzivnih razmer, za razvoj tistega, kar naša družba najbolj potrebuje – svobodno podjetniško pobudo in svobodno podjetništvo, se ne more približati nobena naravna katastrofa,” je prepričan univerzitetni profesor Turk. 

“Povedano brez olepševanja: državi v celoti in ne le prizadetim območjem se obeta razvojno zaostajanje, kakršno smo doživeli ob finančni krizi pred desetimi leti,” je za Dnevnik dejal Dušan Keber, sicer odsluženi tranzicijski politik in velik zagovornik medicinske zastrupitve ostarelih (tukaj). To drugo je še posebej škandalozno, saj je tudi sam zdravnik, ki je zaprisegel, da bo varoval človeško življenje. Na Kebrove besede pa se je odzval univerzitetni profesor dr. Boštjan M. Turk: “To je nenavadno stališče, in sicer iz dveh razlogov. Prvič zato, ker je Keber ves čas del te ekipe kot del civilne družbe, ki vladi kaže pot, kako naprej.” Ta pot nas po Turkovem mnenju v resnici pelje “nazaj oziroma nikamor”. Kebrovo kritično stališče do vlade je izredno nenavadno, saj je bil prav on “aktivni udeleženec teh zgodb” kot nekdanji minister za zdravstvo, in sicer v vladah, ki so se rekrutirale iz enakega vira, kot se je rekrutirala vlada Roberta Goloba.

Škodi, ki jo podjetništvu delajo Golobovi, se ne približa nobena naravna katastrofa!
Druga stvar pa je, da je Keber kardiolog in strokovnjak za interno medicino, ne pa gospodarstvenik. Tovrstne kritike bi Turk pričakovali predvsem od gospodarstvenikov. Ravno zato je vprašljivo, kako zanesljive so Kebrove ocene. “Takšni škodi, kot jo dela Sloveniji sama Golobova vlada z ustvarjanjem absolutno nepropulzivnih razmer za razvoj tistega, kar naša družba najbolj potrebuje – svobodno podjetniško pobudo in svobodno podjetništvo, se ne more približati nobena naravna katastrofa,” je prepričan Turk. Tudi zato ne, ker se je izkazala solidarnost evropskih mehanizmov. Po besedah Ursule von der Leyen naj bi bilo na voljo dovolj finančnih sredstev. Najverjetneje bo EU prizanesljiva tudi glede proračunskega primanjkljaja, ko bo ta postajal nevzdržen zlasti z vidika evropskih standardov, saj so ljudje utrpeli škodo zaradi poplav.

Odsluženi tranzicijski politik Dušan Keber je del civilne družbe, ki predstavlja podaljšano roko Golobove vlade. (Foto: STA)

Opomogli si bomo zaradi propulzivne moči SDS, ki pomaga in organizira
Turk je prepričan, da se bodo posledice poplav “popravile in odpravile”, vendar ne zaradi vlade ali levice, ki trenutno obnavlja partizanske spomenike v Begunjah, ampak zaradi propulzivne moči, ki jo še vedno premore največja opozicijska stranka, ki pomaga, organizira itd. Turk: “Mislim, da se bo ta rana zacelila.” Zanimivo pa je vprašanje, v čigavem interesu je bivši zdravstveni minister Keber s takšnimi izjavami zlasti zaradi njihove netočnosti.

Kebrove prerokbe spominjajo na Nostradamusa in Babo Vango
Gospodarska kriza se namreč ni začela pred desetimi leti, ampak pred petnajstimi, v ZDA (leta 2008), pred desetletjem (leta 2013) pa si je Slovenija znova opomogla. Tedaj je vladala Alenka Bratušek & Co., ki je sanirala bančno luknjo, kar še dodatno “diskvalificira” Kebrovo oceno. To, kar govori Keber, sta dejansko počela Nostradamus in Baba Vanga – da se v enem stavku napove prihodnost, kar ni mogoče, še meni Turk. Gospodarstvo je preveč kompleksen sistem, da bi ga bilo mogoče tako oceniti. Potrebna bi bila širša, globalna razprava skupine strokovnjakov za osvetlitev več različnih plati istega področja. “Keber pa oraklje izreka v enem samem stavku in to na način, da niso datumsko točni.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...