Mesec nad “kamnolom” z rokavicami in vedrom!

Datum:

Minister Mesec je v praksi pokazal, zakaj je socializem tako “uspešen”. Kot prostovoljec se je po poplavah lotil ročnega odstranjevanja “kamnoloma” z rokavicami in vedrom. Očitno je, da nikdar ni resno delal, čeprav prihaja s kmetov. 

                   

Vsaj Luka Mesec se je potrudil malce popraviti slab vtis vladajočih, ko gre za fizično pomoč na terenu po poplavah. Neuspešno je kopiral Janeza Janšo in stranko SDS, ki mu je levica očitala čiste škornje. Na eni od fotografij ga vidimo, kako v svežih oblačilih z vedrom preklada za cel kamnolom kamenja. Zdi se, da v življenju ni nikdar resno delal. Dandanes je Mesec javnosti poznan kot kaviar socialist s prestižnim jeklenim konjičkom in osebnim šoferjem.

Toda iz pripovedi sorodnikov vemo, da je odraščal v kmečkem okolju, v Železnikih. Na eni od fotografij iz otroštva celo pozira na traktorju (tukaj). Njegov oče je dejal, da je na kmetiji “delal prav vse”. Že res, da udobje človeka pomehkuži, toda od nekdanjega kmečkega poba bi pričakovali kanček več praktičnosti. Zadeva spominja na striženje trave s škarjami ali na negovanje trate s pincetami v Severni Koreji (tukaj tukaj, tukaj in tukaj).

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...