Bralka uredništvo časopisa Dnevnik spraševala, zakaj je Janez Janša vsak dan lepši – Poglejte, kaj so ji odgovorili režimski novinarji

Datum:

Režimskim medijem gre v nos, ker so se na spletu pojavili pozitivni zapisi bralcev o predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši, češ da je vsak dan lepši. Nekdanji predsednik vlade, ki je lani septembra praznoval 60. rojstni dan, je namreč na socialnem omrežju Instagram objavil nekaj fotografij skupne družinske sreče s svojo ženo Urško in njunima sinovima. Ob standardno žaljivih komentarjih, ki jih administratorji režimskih medijev namenoma ne brišejo skoraj izključno samo takrat, kadar se nanašajo na Janšo, se je pojavila cela kopica pozitivnih komentarjev, ki predsedniku stranke SDS privoščijo srečo in se navdušujejo nad njegovimi izleti v prečudovite slovenske gore. Tudi bralka režimskega časopisa Dnevnik, katere identiteto hranijo v njihovi redakciji, je spraševala, “kakšen je recept, ki več kot 60-letnega možakarja naredi tako lepega”. Režimski novinarji so se ji čutili dolžni odgovoriti, čeprav jim očitno ni bilo prav, da je Janši tako polaskala.

“Janša je na slikah največkrat v objemu svoje mlade žene Urške, najraje v gorah, le na eni sliki so ga ujeli s kuščarjem. Bralka nas sprašuje, kakšen je recept, ki več kot 60-letnega možakarja naredi tako lepega,” pišejo danes v Dnevniku in ji nato odgovarjajo. “Kot prvo, moški, ki si želi biti vsak dan lepši, mora biti športno aktiven. Imeti mora družino z mlado ženo, ki njegove dejavnosti podpira, pa naj gre za službene posle ali zgolj osvajanje gorskih očakov.”

Dnevnik nadalje piše, “da če ima Janša pri tem podporo kakšnega časopisnega uredništva, toliko bolje”. Verjetno imajo s tem v mislih opozicijsko televizijo Nova24TV, katere osnovni namen je že sam po sebi kritično poročati o slabem delu vlade, trenutno je to tista pod vodstvom Marjana Šarca. Seveda v našem uredništvu popolnoma razumemo, da družbenopolitični delavci na Dnevniku ne razumejo, zakaj bi neko uredništvo o Janezu Janši poročalo korektno in pozitivno, če pa je v Sloveniji že dve desetletji praksa, da se o njem piše skoraj izključno negativno. Na Nova24TV smo ravno danes pisali, da je denimo največja komercialna televizija POP TV v zadnjem letu dni o Šarcu v 99 odstotkih poročala pozitivno, o Janši v 38 odstotkih negativno, v času volitev je bilo negativnih novic o SDS več kot 70 odstotkov. Številke na Dnevniku so podobne ali slabše, a njihovi rejtingi niso dovolj visoki, da bi bili dovolj relevantni, da bi jih bilo vredno navajati v našem prispevku.

No, Dnevnik si je v svojem odgovoru nad Janšem navdušeni bralki za konec spet privoščil zbadanje. “Je pa seveda, draga bralka, povsem mogoče, da tisti, ki so vsak dan lepši, niso nujno vsak dan modrejši. To pa je seveda že druga zgodba,” zaključujejo.

No, na Nova24TV ob tem dodajamo svojo misel, da so novinarji Dnevnika v preteklosti že pogosto dokazali, koliko je vredno njihovo mnenje in njihovo pisanje. Toliko, da morajo sem in tja na sodišču plačati Slovenski demokratski stranki odškodnino za kakšno laž, ki jo zapišejo. Denimo Dejan Karba. Ampak to je seveda že svoja zgodba.

Anketa bralcev spletnega Portala plus.

 

L. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Komu je nevaren Janez Janša?

Delovna novinarja sta v skrajno enoumni levičarski debati o...

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...