Udarec za Bratuškovo: Zapustil jo je dolgoletni sopotnik!

Datum:

Če je še danes Alenka Bratušek pozivala vse stranke, razen SDS, da se pridružijo njeni pobudi za sestavo nove koalicije, pa je z druge strani že dobila zaušnico. Zapustil jo je dolgoletni sodelavec in strankarski sopotnik Iztok Purič. Purič je tako z današnjim dnem nepreklicno odstopil kot podpredsednik stranke in tudi izstopil iz članstva SAB.

                   

Podpredsednik SAB in nekdanji kohezijski minister Iztok Purič je odstopil s podpredsedniške funkcije in izstopil iz stranke. Kot je zapisal v izstopni izjavi, je že pred časom izgubil zaupanje. “Brez medsebojnega sodelovanja, zaupanja in spoštovanja znotraj vsake organizacije delo ne more prinesti pričakovanih rezultatov,” je navedel.

Kot je poudaril Purič, na koncu štejejo le rezultati. Po njegovih besedah gre preprosto samo za načine dela, ki so seveda lahko različni, vendar pa mora biti njihova izbira razumna in v rokah treznih ljudi. Ob tem je spomnil na besede kulturnika Jana Krmelja, ki je dejal, da lahko ljubezen in umetnost spremenita politiko tam, kjer se ta zares začne, in sicer v posamezniku, ter da je nujno prisluhniti temu, kar nas lahko spremeni, in temu, kar nismo.

Foto: STA

Tako pridemo do bistva. To je vprašanje zaupanja, ki je ali pa ga ni. Vsak ga lahko dojema po svoje. Sam, moram priznati, da sem ga izgubil že pred časom. Izguba medsebojnega zaupanja pomeni tudi izgubo spoštovanja in to je trenutek, ko se človek mora odločiti, kako naprej,” je zapisal.

Purič trenutno ne razmišlja o prestopu v katero drugo stranko, je še pojasnil za STA. Ugibanja o trenjih znotraj SAB je sprožil že Puričev odstop s položaja ministra brez listnice, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo po le devetih mesecih. Takrat je Purič odstop pojasnil z osebnimi razlogi. Po neuradnih podatkih naj bi prišlo do razhajanj v stranki, zlasti med njim in Bratuškovo. Purič je sicer zatrdil, da so razlogi za odstop le osebni, v odstopni izjavi pa zapisal, da so v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v času njegovega mandata “uspeli narediti tisto, česar ekipe pred njim niso znale ali pa niso zmogle narediti”.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...