Brazilski predsednik Bolsonaro na svetovnem gospodarskem forumu pozval k oblikovanju globalne koalicije proti komunizmu

Datum:

Brazilski predsednik je v torek v svojem govoru na Svetovnem gospodarskem forumu (WEF) v Davosu ostro napadel politiko in korupcijo prejšnjih socialističnih vlad v Braziliji ter najavil, da namerava država spodbujati podjetništvo.

Kolikor je bil osrednji govor foruma v Davosu, ki ga je imel brazilski predsednik Jair Bolsonaro, kratek, toliko je tudi bil namenjen tujim investitorjem. Bolsonaro je po poročanju Breitbarta obljubil, da bo zmanjšal vtikanje države v vse sfere družbe, zaradi česar je v državi prišlo do vedno večje brezposelnosti in večjih nemirov.

“Delali bomo na znižanju davčnega bremena, poenostavili pravila in olajšali življenje vsem, ki želijo proizvajati in poslovati kot podjetniki, investirati in ustvarjati delovna mesta,” je povedal Bolsonaro. Ob tem je dejal, da je na predsedniški položaj prišel sredi “velike etične, moralne in ekonomske krize”.

Globalna koalicija proti komunizmu
63-letni nekdanji vojaški poveljnik je povedal, da je pomembno tudi najti ravnovesje med ohranjanjem naravne lepote Brazilije in gospodarskim razvojem. Ni pa pozabil niti na razmere v sosednjih državah, kjer se je po dveh desetletjih vladavine zgodil en poraz levice za drugim. V Argentini, Kolumbiji, Peruju, Čilu in Paragvaju je z volitvami na oblast prišla desnica.

“Ne želimo Latinske Amerike bolivarskega tipa, kakor je to bilo pod raznimi prejšnjimi brazilskimi vladami,” je povedal Bolsonaro. Vzpon desnice v regiji je po njegovem mnenju dober znak tako za Latinsko Ameriko kot tudi svet. Ob tem se je zavzel za oblikovanje globalne koalicije proti komunizmu z namenom izvajanja pritiska na Venezuelo, Nikaragvo in Kubo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...