Brez milosti: Najstnica bo tri leta in pol preživela v zaporu, ker se je nameravala pridružiti Islamski državi in se zanjo žrtvovati

Datum:

Najstnica, ki je nameravala odpotovati v Sirijo, da bi lahko tam sodelovala pri terorističnih dejanjih, potem ko se je radikalizirala (in to prek spletne klepetalnice!), bo v zaporu preživela tri leta in pol.

                   

Osemnajstletna Sandeep Samra se je spreobrnila v islam in nato vztrajala pri pridobitvi dokumentov, da bi lahko odpotovala v Sirijo, kjer bi se pridružila in žrtvovala za Islamsko državo. Sodišče v Birminghamu je razkrilo, da je Samrova zapisala: “Naj mi da Alah smrt z vzrokom.” To je zapisala na družbenem omrežju, kmalu zatem so jo aretirali.

Policija je v njenem prenosnem telefonu našla videoposnetke borcev Islamske države, ki izvajajo usmrtitve, pa tudi sporočilo, v katerem je zapisano, da se želi “pridružiti bratom”.

Želela je biti medicinska sestra
Študentka zdravstvene in socialne oskrbe je na sodišču še razkrila, kaj si je predstavljala, da bi delala v Siriji. Rekla je, da si tam želi delati kot medicinska sestra. Seveda ji sodnik ni nasedel, je pa pohvalil tako njeno družino kot tudi osebje na njeni, zdaj že nekdanji šoli, ker so v prizadevanjih za ustavitev njene radikalizacije poklicali policijo. Policisti so nato odkrili, da je Samrova v kar nekaj sporočilih na aplikacijah WhatsApp in Telegram zapisala, da namerava izvajati nasilna dejanja v podporo Islamski državi, piše Jihad Watch. Najstnico so nato spoznali za krivo pri pripravi terorističnih dejanj z načrtovanjem potovanja v Sirijo med 1. in 31. julijem 2015. Obtožnica se glasi: “Julija 2015, ko je bila stara 16 let, je s sporočili na WhatsAppu priznala, da je zagovornica Islamske države.”

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...