Britanske cerkve izdale rdeči alarm zaradi nevarnosti džihadizma

Datum:

Policija v Veliki Britaniji je po torkovem napadu dveh džihadistov na cerkvenega dostojanstvenika in vernike v Franciji, opozorila britanske kristjane naj bodo pazljivi zaradi grozeče nevarnosti džihadizma.

Policija je povečala stopnjo nevarnosti v 47 tisoč cerkvah v Veliki Britaniji, saj je napad dveh fanatičnih islamistov na 84- letnega duhovnika v Normandiji, dvignil veliko strahu pred morebitnimi novimi napadi.

Napad v Franciji je prvi tovrsten napad s strani Islamske države na krščansko cerkev v zahodnem svetu. Francoski verski voditelji so prav tako združili moči in pozvali k povečani varnosti po nedavnih napadih.

Adel Kemiche, najstniški napadalec na duhovnika, se je posnel na telefon, ko je prijatelju dejal, da se bo spravil nad cerkev. 

Dodatna pazljivost ni odveč
Protiteroristična policija je zaradi grozečega džihadizma v celotni Britaniji izdala okrožnico vsem verskim objektom, naj bodo pazljivi na morebitno nevarnost terorizma, saj je znano, da islamisti ciljajo predvsem na Kristjane in Jude. Kot poroča Daily Mail so slednji prav tako ranljiva skupina in morebitna tarča džihadistov, zato so oblasti poostrile varnost okoli šol in sinagog ter v predelih z večjo populacijo Judov. Po nekaterih podatkih jih na otoku živi 263 tisoč.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...