Novi nezakoniti vstopi v državo – se odpira nov begunski val?

Datum:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v torek in v noči na sredo preprečili dva poskusa nezakonitega vstopa v državo. V tovornjaku, ki naj bi iz Turčije v Italijo prevažal plastično folijo, so odkrili devet domnevnih državljanov Afganistana. V avtodomu pa se je poskušala v Slovenijo pretihotapiti 60-letna državljanka Bosne in Hercegovine.

                   

Na mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je v torek okoli 17. ure pripeljal voznik tovornega vozila, ki naj bi iz Turčije v Italijo prevažal plastično folijo. Pri prehodu v Slovenijo so policisti opravili temeljito mejno kontrolo in z detektorjema srčnega utripa in vsebnosti ogljikovega dioksida v tovornem delu, ki je bil zavarovan s carinsko zalivko, zaznali spremembe.

V tovornjaku so naleteli na presenečenje
Tako so v tovornjaku nazadnje odkrili devet domnevnih državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po temeljitih razgovorih in zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Iz Bosne in Hercegovine z avtodomom
Ponoči pa so preprečili vstop tudi državljanoma Bosne in Hercegovine, ki sta prišla z avtodomom. Vozil ga je 59-letni državljan, na postelji nad voznikovim sedežem pa so skrito za kovčki policisti našli še njegovo 60-letno ženo, ki je nameravala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Obema so policisti izrekli globo in ju v skladu s schengenskimi predpisi vrnili na območje Hrvaške.

B.P., STA

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Stoječe ovacije za Trumpa, znan je tudi njegov izbranec za podpredsednika ZDA

V Milwaukeeju, tj. v ameriški zvezni državi Wisconsin, so...

Vlada podražila goriva

Regulirana cena 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega...

Celjski policisti oglobili objestnega voznika znamke Ferrari

Policisti s Postaje prometne policije Celje so med včerajšnjim...

Karavana “Odprte kuhne” bo obiskala Ptuj

Na Mestni trg v Ptuju bo 20. julija in...