Britansko gibanje rumenih jopičev se že širi proti severu, upira se ignoriranju demokracije s strani Mayeve!

Datum:

V Veliki Britaniji so izbruhnili protesti rumenih jopičev, ki pa so se iz Londona že razširili proti severu Anglije. Protestniki so zaskrbljeni nad možnostjo, da bi vlada Therese May ignorirala voljo ljudstva in organizirala ponovni referendum o britanskem izstopu iz Evropske unije. Volivci prav tako poudarjajo, da niso izglasovali sprejemanja nikakršnih dogovorov, pač pa so izglasovali izstop iz politične unije, carinske unije in enotnega trga, da bi si Velika Britanija lahko povrnila suverenost.

                   

Po uvodnih dogodkih na območju Londona se je v zadnjem tednu britansko gibanje rumenih jopičev že razširilo tudi proti severu Anglije, domoljubi so tako tudi v Manchestru vzpostavili stran na družbenem omrežju Facebook, a je policija izsilila njen umik. Kljub temu jim ni uspelo preprečiti protestov, več protestnikov se je zbralo na območjih Media City in Salford Quays, prejeli pa so tudi sporočila podpore iz Združenih držav Amerike, Kanade, Avstralije in Nizozemske.

Protestnike po poročanju portala Voice of Europe najbolj moti ignoriranje demokracije s strani vlade Therese May, da pa so razmere resnično zaskrbljujoče, priča dejstvo, da so nekaterim izmed rumenih jopičev zaprli tudi osebne račune na družbenem omrežju Facebook.

Vlada uvaža tujce, brezdomni Britanci pa dobesedno umirajo na ulicah
“Ni prav, da lahko vlada Therese May ignorira demokracijo, če se zgodi drugi referendum o brexitu, bo naša domovina izgubljena za vedno. Ne sme se zgoditi nov referendum, saj smo volivci imeli možnost glasovanja in izglasovali smo izstop iz Evropske unije,” je tako za medije povedala ena izmed protestnic in dodala, da niso izglasovali sprejemanja nobenih dogovorov, pač pa so izglasovali izstop iz politične unije, izstop iz carinske unije in izstop iz enotnega trga, da bi si ponovno pridobili suverenost in možnost ponovnega nadzora nad zakonodajo in politikami imigracije. Protestnica je še povedala: “Moje delo z brezdomci me jezi, saj vidim, kako vlada in mestni sveti uvažajo tujce, medtem pa naši ljudje dobesedno umirajo na ulicah naše države.”

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...