Carlsonov odhod s Fox News se že maščuje vodstvu družbe

Datum:

Zvezda ameriške medijske hiše Fox News Tucker Carlson se poslavlja. Odhod voditelja, čigar oddaje so bile med najbolj gledanimi, je presenetil marsikoga, tudi Carlsonove sodelavce, ki so bili o njegovem odhodu v ponedeljek informirani kar po elektronski pošti. 

                   

“FOX News Media in Tucker Carlson sta se dogovorila, da se razideta,” je sporočil Fox News in se Carlsonu zahvalil za njegovo služenje v njihovi hiši kot televizijskemu voditelju, pred tem pa tudi kot sodelavcu. V petek je Carlson po njihovih besedah gostil svojo zadnjo epizodo pogovorne oddaje Tucker Carlson Tonight.

Odhod priljubljenega voditelja se je zgodil le slab teden po tem, ko se je Fox News poravnala v tožbi z Dominion Voting Systems za nekaj manj kot 800 milijonov dolarjev. S tem so se izognili sojenju, kjer naj bi sicer pričal tudi Carlson.

Številni menijo, da je bil odpuščen
Glede na to, da je Carlson v svoji zadnji oddaji gledalcem sporočil, da se vidijo v ponedeljek, sam pa še kar navkljub številnim prošnjam za komentar ni pojasnil razloga za odhod iz medijske hiše, ki se ji je pridružil leta 2009, marsikdo meni, da je bil Carlson odpuščen. Po poročanju Independenta se zdi, da Carlson sploh ne pozna odgovora na to vprašanje. Vanity Fair poroča, da mu izvršna direktorica Fox News Suzanne Scott ni hotela razkriti pravega razloga, zakaj so se odločili za njegov odhod.

“Mislim, da bo to ubilo Fox,” je glede Carlsonovega odhoda komentiral znan konservativni politični komentator Glenn Beck. Lauren Boebert, republikanska kongresnica iz Kolorada, je po poročanju Business Insiderja poudarila, da “kamor koli gre Tucker Carlson, mu bo sledila tudi Amerika!”. Ob tem pa se je Carlsonu zahvalila, ker je eden največjih in najmočnejših glasov v konservativnem gibanju. “Vau. Katastrofalen trenutek za Fox News,” je prek Twitterja izpostavil politični komentator in kolumnist medija Daily Wire Matt Walsh, ki je Tuckerja označil kot eno najpomembnejših in relevantnih oseb ameriške medijske hiše.

Foto: posnetek zaslona Fox News

Znano je, da je bil Carlsonov odnos z Donaldom Trumpom zelo dober, saj je nekdanji predsednik 11. aprila pristal na prijateljski enourni intervju v njegovi oddaji, potem ko se je v New Yorku seznanil z obtožnico. Trump je povedal, da je “pretresen” zaradi odhoda voditelja. “Presenečen sem. Je zelo dobra oseba in zelo dober človek ter zelo nadarjen,” je poudaril in dodal, da je bil odličen voditelj, še posebej v zadnjem letu in pol. Kljub kritikam, ki jih je bil voditelj deležen še posebej z levega pola, ga je Fox News doslej podpiral za vsako ceno.

Odhod sprožil padec delnic Fox Newsa
Nenaden odhod priljubljenega voditelja je šokiral tudi Washington in Wall Street, saj je cena delnice Fox News padla za skoraj štiri odstotke. O Carlsonu sicer že dolgo poročajo, da želi vstopiti v politiko, vendar je pred tem zavračal kakršna koli namigovanja, da ima predsedniške ambicije.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...