Čeferinov srbski “frend” Slaviša Kokeza zapravljal za orgije in kolumbijske starlete! Srbsko carino oškodoval za 100 milijonov evrov!

Datum:

Tesni prijatelj predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina, predsednik srbske nogometne zveze (FSS) Slaviška Kokeza se je znašel v novih aferah. Srbski medij Objektiv poroča, da je Kokeza porabil do 500 tisoč evrov za orgije s starletami iz Južne Amerike, ki so priletele v Srbijo s privatnim letalom. Poročali smo tudi, da je Kokeza preko srbske carine nezakonito pridobil na milijone evrov in oškodoval srbski proračun. Kot poroča srbski medij Objektiv, je Kokeza s svojim kriminalnim poslovnim omrežjem zaslužil vsaj 100 milijonov evrov! 

                   

V intervjuju za srbski Espresso iz dne, 29.12.2018, je eden najmočnejših in vplivnih funkcionarjev na Uefi, direktor nacionalnih zvez UEFA Zoran Laković, razkril povezavo med predsednikom srbske nogometne zveze (FSS) Slavišo Kokezo in predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom. Svetovni javnosti je zaupal, da je Kokeza eden od redkih funkcionarjev v regiji, ki ima direkten kontakt s predsednikom Uefe, kar je zelo pomembno. Glede na vse znane afere Kokeze, bi mu direkten kontakt s Čeferinom v danih razmerah prišel zelo prav.

Kot smo že pisali v prejšnjih člankih, je Slaviša Kokeza tajkun, ki je obogatel v času Vučićevega režima v Srbiji. Čeferinov srbski znanec se je znašel v središču afere, ko je kriminalec Aco Bosanac priznal, da je bil Kokeza ključen člen med Bosancem in kriminalnim vodjem navijačev Partizana Veljo Nevoljim. Šokantne informacije o poslovnem in političnem omrežju Kokeze so pričele same padati na plano. Med drugim je Kokeza zavrnil zaslišanje na poligrafu, ko so ga vprašali, ali je pripravljal atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kokeza med drugim že napoveduje, da bo naslednji predsednik vlade Srbije.

Drugi najmočnejši človek na Uefi, direktor Nacionalnih zvez UEFA, Srb Zoran Laković. (Foto: Posnetek zaslona-Espreso)

S sumljivimi in kriminalnimi posli s srbsko carino je Kokezovo omrežje obrnilo 100 milijonov evrov!
Srbski medij Objektiv ekskluzivno razkriva, da je Kokeza oškodoval državni proračun za sto milijonov evrov s svojimi goljufijami in prevarami. Pri tem sta mu pomagala nekdanji direktor carinske uprave Miloš Tomić in Željko Popović, vodja carine v Beogradu. V vse to so bili vključeni tudi posamezniki iz policije in kriminalnih vrst. To je za omenjeni srbski medij potrdil vir, ki je dobro seznanjen z delom carine in je razkril, kako so delovali Kokeza in njegovi pomagači.

Tako bi se naj zgodil sestanek med Kokezo, Tomičem in Željkom Popovićem ter dvema osebama iz srbskega kriminalnega podzemlja, zatrjuje vir. Le tam so se dogovorili, kako bo potekala delitev dobička med deležniki in da bodo prevzeli vse posle na srbski carini. To je pomenilo, da so se dogovorili o dobičku in vrstnem redu opravil, ki jih je morala opraviti carina.

Naslova iz srbskega medija Blic, ko so objavili razkritje o Slaviši Kokezi. (Foto: Posnetek zaslona: Blic)

Z drugimi besedami so se dogovorili, katera podjetja, ki izvažajo ali prejemajo pošiljko iz tujine, bodo plačala davek in katera ne. S tem pa je omenjena združba ogoljufala državo za stotine milijonov evrov. Vsa srečanja s carino so potekala v prostorih Nogometne zveze Srbije. Veliko tovornjakov s sumljivim blagom ni bilo pregledanih na niti eni kontrolni točki. Prav tako nihče ni odpiral zaloge v teh tovornjakih. Kot navaja še omenjen vir, naj bi tovornjaki v lasti Kokezovega poslovnega omrežja na črno prevažali celo mamila in tihotapili cigarete.

Naslovnica srbskega medija Objektiv o sumljivih poslih Slaviše Kokeze s srbsko carino. (Foto: Posnetek zaslona: Objektiv)

Kokeza zapravil za prevoz kolumbijskih starlet več kot milijon evrov!
V našem mediju smo že poročali, da je Slaviši Kokezi vzornik razvpiti pokojni narko kralj, Kolumbijec Pablo Escobar. Ogled serije Narcos je kot kaže pustil posledice na Kokezi, saj se je hitro vživel v vlogo Escobarja. To pričajo tudi zadnji podatki iz Srbije, ko je Kokeza svoje milijone iz nezakonitih poslov s srbsko carino, vlagal v razvratne zabave na zasebnih letalih. Pogosto je po svoje starlete letel v Kolumbijo. Kot navajajo v  srbskem Objektivu, se je cena gibala med 200 do 500 tisoč evri, odvisno od stopnje razkošja.

A ob ukradenih milijonih davkoplačevalskega denarja, mu je to le drobiž. Zanesljiv vir Objektiva pove, da naj bi bil vsaj petkrat najet zasebni avion in da so bile pripeljane starlete iz Kolumbije. V primeru, da so opravili pet prevozov po 500 tisoč evrov, je Kokeza le za prevoz zapravil 2,5 milijona evrov. Letalo je lahko sprejelo od osem do deset potnikov in nudilo razkošno ugodje, poroča Objektiv
.

Slaviša Kokeze je za 500 tisoč evrov izvajal orgije s kolumbijskimi starletami. (Foto: Posnetek zaslona: Objektiv)

Nova dejstva razkrivajo, da si je Kokeza želel biti srbski Escobar. Vse več dejstev kaže na to, da mu je to pod okriljem politike uspevalo. A je zadnja kriminalna afera navijačev Partizana sodu izbila dno. Po pričanju Aca Bosanca, ki je priznal, da je Kokeza o vseh zločinih kriminalne bande Veljka Nevolje bil obveščen, se je hitro razkrilo poslovno omrežje Kokeze. V našem mediju smo tudi pisali že o tem, kako je Kokeza kot nepomemben srbski podjetnik iz 150 tisoč evrov nenadoma imel na svojih poslovnih računih 52 milijonov evrov.

A kot kaže, bo sedanji predsednik Nogometne zveze Srbije potreboval direktni kontakt do Aleksandra Čeferina, da mu bo nudil odvetniške storitve. A tudi Čeferin ne more biti miren, saj so vsi ključni ljudje iz kroga Kokeze zaposleni ali pa delujejo v eni izmed komisij pod okriljem Uefe. Marsikdo se tako vpraša, le koliko je Aleksander Čeferin  vedel o poslovnih mafijskih poslih Slaviše Kokeze.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...