Celjski 24-letnik osumljen pedofilije imel na mobitelu preko 1.200 videov in 900 slik, ki prikazujejo prizore spolne zlorabe otrok!

Datum:

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so v tem tednu kazensko ovadili 24-letnika z območja Policijske uprave Celje, ki je na podlagi 176. člena Kazenskega zakonika obtožen storitve kaznivega dejanja prikazovanja, izdelave,  posesti  in posredovanja pornografskega gradiva. 

24-letni osumljeni pedofil je aprila preko elektronske pošte pošiljal slikovno gradivo z izrazito sprevrženo vsebino. Prikazovalo je namreč zlorabo dveh neznanih mladoletnih dečkov. Čez mesec dni pa je s pomočjo aplikacije Facebook Messenger razpečeval fotografije spolne zlorabe otrok z neznano identiteto.

V okviru hišne preiskave zasegli dva telefona
Ko so v mesecu juniju na naslovu moškega opravili hišno preiskavo, so našli dva mobilna telefona, ki so ju tudi zasegli. Na enem izmed telefonov so našli veliko količino spornega gradiva. Našli so namreč kar preko 1.200  videotek in 900 slikovnih datotek,  ki  prikazujejo prizore spolne zlorabe otrok.

Vir: Kazenski zakonik

Obstaja predvidevanje, da je osumljeni pedofil gradivo razpečeval tudi s pomočjo drugih aplikacij in družabnih omrežij. Na račun tega so osumljenega moškega ovadili kar dvakrat v preteklem letu in enkrat spomladi.

Zaradi ovadb v lanskem letu mu je bila proti koncu leta izrečena pogojna zaporna kazen za obdobje desetih mesecev s preizkusno dobo dveh  let. Kljub temu pa osumljenega to ni streznilo, da bi prenehal s storitvijo sprevrženih kaznivih dejanj.

Vir: Europol

Policija pa ob tem poziva k odgovornem in varnem obnašanju na internetu, saj so na internetu prisotni ljudje, katerih cilj je, da izkoristijo ranljivost otrok.

Vir: Europol

Poudarjajo, da je nujno zavedanje glede pasti, ki ga prinaša internet, ki je še posebej nevaren za najmlajšo populacijo ljudi. Iz tega razloga staršem in otrokom priporočajo, da naj si ogledajo videoposnetek, ki je nastal v okviru Europolove preventivne kampanje “Say, no! (Reci, ne!)”, ki prikazuje najpogostejšo obliko izsiljevanja, ki je povezano z gradivi, ki prikazujejo spolno izkoriščanje otrok.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump Bidna označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA

Nekdanji ameriški predsednik in republikanski predsedniški kandidat Donald Trump...

[Video] 94-letnega Lojzeta iz vozička spravila frajtonarica

Na Radiu Ognjišče poteka čudovita dobrodelna akcija Dobro delo dobro dene, ki...

[Video] Nov Golobov ‘mimostrel’ – še pred dnevi hvalil vitalnost Bidna

Premier Robert Golob je še pred nekaj dnevi hvalil...