Celjski policisti obravnavali dve kršitvi odloka o zbiranju na javnih mestih

Datum:

Vlada Janeza Janše je sprejela odlok o začasni prepovedi zbiranja na javnih mestih in površinah. Večina prebivalcev odlok spoštuje, dogaja se nekaj občasnih kršitev odloka. Tako so o kršitvah poročali s Policijske uprave Celje, kjer so ugotovili dve kršitvi odloka.

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je prejel dve obvestili o tem, da se na javnih krajih v Velenju in v Celju druži več ljudi. V obeh primerih so zadevo preverili. V Velenju so kršitev potrdili. Skupina oseb se je družila v bližini enega od bencinskih servisov. O kršitvi so obvestili pristojni prekrškovni organ. V Celju kršitve niso ugotovili.

Prejeli so tudi dve obvestili o odprtih gostinskih lokalih in sicer v Celju in v Slovenj Gradcu. V Celju je bil lokal, za katerega so dobili klic, da obratuje, prazen in zaprt. V Slovenj Gradcu je bila v gostinskem lokalu zaposlena in trije obiskovalci. O kršitvi so policisti obvestili pristojni prekrškovni organ.

Policija nadzoruje, ali se državljani Slovenije držijo odloka o začasni prepovedi zadrževanja na javnih površinah. (Foto: STA)

Spoštovanje odloka pomeni, da se bo virus Covid-19 čim hitreje zajezil
Ne glede na to, da prihaja vedno več alternativnih informacij in teorij zarote, je zadeva virusa Covid-19 zelo resna. Zato je večina evropskih vlad sprejela odloke in ukrepe, ki je za večino prebivalstva v Evropi zaukazana karantena, saj samo izogibanje stikov lahko zajezi virus. Zato ostanite doma in se ne družite v skupinah ter s tem privarčujte 300 evrov, ki bi jih plačali za kršenje odloka.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...