Cenzura na višku: Nemški osrednji mediji “zamolčali”, da je tri mlade Nemce na tire potisnil migrant!

Datum:

Konec januarja je zaznamovala huda tragedija, glede katere so se nemški mediji razpisali izrazito cenzurirano. Ti so namreč poročali, kako so trije mladi fantje “padli” na tire podzemne železnice v Nürnbergu na postaji Frankenstadion, ob tem pa “pozabili” omeniti ozadje krivca, ki je kriv za tragedijo v kateri sta življenje izgubila dva mladeniča. 

Nemški mainstream mediji so se razpisali o nesreči in tragediji, glede napadalca pa povsem prikrili migrantsko ozadje napadalca, ki se je spravil na tri komaj 16 let stare Nemce.

Nürnberg News je glede storilca, ki je kriv za tragedijo zapisal, da je policija aretirala mladeniča. Časopis Süddeutsche je v poročanju namignil, da je spopad med mladimi privedel do tragičnega konca. “Trije 16-letniki so “padli” na tirnice, vlak pa je prišel in povozil mladeniče, pri čemer sta dva izgubila življenje.” Bavarski Rundfunk pa je celo zapisal,  da so trije Nemci  v petek “padli” na tire: “V petek zvečer sta se dva mladeniča sprla z dvema 17-letnikoma na podzemni železnici v Nürnbergu na postaji Frankenstadion, nato pa so trije padli na tirnice.”

Nemški Bild razkril resnico
Naslednje jutro je BR Online dvojni umor označil kot nesrečo v kateri so trije moški po prepiru “padli” na tire. Televizijski kanal Franken je nesrečo naslovil z napisom “Katastrofa na podzemni postaji”, pri tem pa so poročali, da sta bile dve žrtvi, ki sta padli na tire, ubiti s strani prihajajočega vlaka. V ponedeljek zjutraj pa je nemški Bild le razkril resnico, ki si je mediji pred njim niso upali razkriti. “Morilca, ki so tri nemške fante potisnili na tire, sta bila Turk in Grk, ki sta bila rojena v Nemčiji.” Žrtvama, ki sta v tragediji izgubili življenje, je bilo ime Luca in Frederic in sta prihajala iz Heroldsberga. V petek zvečer sta mladeniča obiskala nočni klub “Nightlife” v Nürnbergu, nato pa sta se želela okrog polnoči odpraviti na vlak in se odpeljati do doma. Na postaji sta srečala prijatelja, nato pa se zapletla v prepir z migrantoma. Po navedbah policije naj bi do prepira, ki je privedel do tragedije, prišlo zaradi povsem nesmiselnega razloga.

Posnetki varnostno-nazornih kamer so po navedbah Voice of Europe pokazali, da je krivec namerno potisnil trojico na tire, saj je bilo mogoče pred tem videti, kako se vlak približuje postaji, kjer so se ti nahajali. Glede na to, da vlak, ki je mladeniča povozil do smrti, ne ustavlja na postaji, kjer so ti stali, ni nič čudnega, da je na postajo pripeljal s polno hitrostjo. Luca in Frederic sta v nesreči nemudoma umrla, medtem, ko je imel njun prijatelj, ki je prav tako padel na tire srečo, saj mu je uspelo preživeti.
H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Tanja Fajon razočarana nad zavrnitvijo resolucije o priznanju Palestine

"Aktivistična" zunanja ministrica Tanja Fajon obžaluje, da Varnostni svet...

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...