Cerar ponovno zmerjal: Vsi, ki se z njim in Brglezom ne strinjajo, so “mali ljudje”

Datum:

“Izjave koalicijskih partnerjev pa tudi drugih so izjave malih ljudi.” S temi besedami je premier Miro Cerar opisal koalicijske partnerje in ostale ljudi, med drugim tudi več kot 10 tisoč delavcev migrantov, ki nasprotujejo odločitvi predsednika državnega zbora Milana Brgleza, ki je v nasprotju z ustavo preprosto prepovedal več referendumov. 

Kljub številnim dvomom o ustavnosti in primernosti Brglezove odločitve za zavrnitev zbiranja podpisov za referendumske pobude, je premier Miro Cerar na včerajšnjem pohodu Pot ob žici po Poti spominov in tovarištva Brglezovo odločitev ubranil na precej nenavaden in ohol način. Da gre za težke besede, ki imajo lahko tudi usodne politične posledice, govori dejstvo, da je za male ljudi označil kar svoje koalicijske partnerje iz strank SD in DeSUS.

Podobno retoriko je v zvezi s povojnimi poboji, za katere je dejal, da gre za drugorazredno temo, uporabljal nekdanji predsednik Danilo Türk, poroča 24ur. Poslanec SD Matjaž Han je na Cerarjeve besede odgovoril, da “izjava ne potrebuje komentarja, saj govori sama zase oziroma o avtorju komentarja”. Šaljivo se je odzval predsednik stranke Desus Karl Erjavec, ki je dejal, da je s svojo višino povsem zadovoljen.

Spomnimo. Cerar grobo zmerjal že policiste, da so sramota
Tovrstne Cerarjeve izjave niso prve, ki so kdajkoli koga razburile ali užalile. Med policijsko stavko, ki so jo policisti začeli zaradi zastarele opreme, ki jim ne omogoča dobrega in varnega dela, plačne anomalije, zlorabe policistov v času migrantske krize in masovnih kršitvah pravic iz delovnih razmerij, so s Cerarjeve strani letele še hujše zmerljivke. Takrat sta se oba sindikata policistov vladnih neukrepanj lotila na način, da sta v državni zbor, podobno kot Sindikat delavcev migrantov Slovenije, vložila pobude volivcev za razpis referendumov o noveli zakona o varstvu okolja, noveli zakona o trgu finančnih instrumentov, spremembah zakona o družbi Slovenske železnice in noveli zakona o sodnih taksah. Takrat je Cerar je po policistih udaril z obtožbo, da zlorabljajo institut zakonodajnega referenduma, njihovo stavko pa označil za sramotno.

M. P.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...