Ciljna država nezakonitih migrantov je postala Slovenija!

Datum:

V ponedeljek, 21. maja, je predsednica Civilne iniciative proti ilegalnim migrantom na Škofijah opazila 5 ilegalnih migrantov, ki so hodili po regionalni cesti iz Podgrada v smeri Kopra. Ustavila se je ter o migrantih obvestila interventno številko 113. Do prihoda policistov jih je z navezovanjem pogovora zadržala, ter od njih pridobila informacijo, da so prišli v ciljno državo Slovenijo.

Po objavi fotografij na socialnem omrežju Facebook je objavo kmalu delilo več 100 ljudi, a je bila objava kmalu blokirana in označena kot sovražni govor. V demokratični državi bi se tudi drugače misleči morali sprijazniti z dejanskim stanjem na terenu. Strah je lepa reč.

Varovanje državne meje
Varovanje državne meje je osnovni pogoj za zagotavljanje civilne varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. V teh časih povečanih ilegalnih prehodov meja ekonomskih migrantov bi morala vlada zagotoviti osnovno varovanje državnih meja z ustreznimi službami ter drugimi ovirami na terenu, ki bi preprečevali ilegalne prehode državne meje ter s tem tudi morebitne tragedije, ki se dogajajo ob prečkanju meje na neustreznih mestih.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.si.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...