Človekove pravice skupnosti LGBT ne obstajajo

Datum:

Človekove pravice pripadnikov skupnosti LGBTIQ ne obstajajo. Ni namreč kolektivnih človekovih pravic, torej ne obstajajo posebne človekove pravice za ženske, posebne za manjšine in posebne za homoseksualce.

V Zagrebu je neznanec v klub z imenom “Super Super” vrgel solzivec. Kluba ne poznam niti me ne zanima, pravzaprav mi je zanj popolnoma vseeno, kot najbrž večini. Nekdo, ki mu zabava ni bila povšeči, se je odločil, da jo prekine. Kaj je vodilo neznanca, da je to storil, ni jasno: lahko je hrup motil okoliške prebivalce, možno je, da je počil film ljubosumnemu ljubimcu, lahko je nekdo samo pregloboko pogledal v kozarec ali je zjutraj vstal z levo nogo, mogoče komu ni bila všeč čudna druščina, ki se je zbrala tam. Hočem povedati, da motiv sploh še ni jasen, a so ga progresivni označili za gnusen napad na drugačne. Preprosto zato, ker so tam imeli zabavo homoseksualci, lezbijke, transeksualci in še kdo. In namesto, da bi novica pristala na straneh črne kronike, torej tam, kamor spada, a še to samo v hrvaških medijih, so o “incidentu” obširno poročali tudi slovenski mediji. Poudarek je bil, da so bili napadeni “drugačni” in da so bile kršene “človekove pravice pripadnikov skupnosti LGBTIQ”. In smo spet pri človekovih pravicah.

Prvič, očitno je prišlo do nasilja. In nasilje je nesprejemljivo. Toda nasilje je enako za drugačne kot za ne-drugačne. Hočem povedati, da je popolnoma vseeno, ali je neznanec vrgel solzivec na homoseksualno zabavo, v dom upokojencev ali v trgovino z mlekom.

Človekove pravice skupnosti LGBT so oksimoron
Drugič, ne obstajajo “človekove pravice pripadnikov skupnosti LGBTIQ”. Ni namreč kolektivnih človekovih pravic, torej ne obstajajo posebne človekove pravice za ženske, posebne za manjšine in  posebne za homoseksualce. Človekove pravice se ne nanašajo na skupine, ampak na posameznika. Če rečemo “človekove pravice pripadnikov skupnosti LGBTIQ”, je to oksimoron, podobno, kot bi rekli “trikotni krog”. Ali kot bi rekla pri levičarjih osovražena Ayn Rand: “Najmanjša manjšina na Zemlji je posameznik. Tisti, ki zanika pravice posameznika, ne more trditi, da je zagovornik manjšin.”

P. S. In še opomnik za progresivne novinarje. Kratica LGBTIQ ni več aktualna. Magični akronim Svetega reda enakosti in progresivnosti skoraj vsako leto dobi kakšno novo črko, da bi zadostil potrebam pravičnosti. Najnovejša različica ima devet črk in eno številko: LGBTTIQQ2S.

Kavarna Hayek

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...