Po zajetni odpravnini je Črnčecu vlada Marjana Šarca zagotovila še triletni najem neprofitnega državnega stanovanja

Datum:

Damir Črnčec, ki se v vlogi državnega sekretarja za nacionalno varnost ni izkazal, je, kot smo že poročali, upravičen do zajetne odpravnine v višini več kot 10 tisoč evrov. Zdaj pa je na dan prišlo še, da mu je vlada Marjana Šarca uredila kar triletno zamrznitev pogodbe o zaposlitvi, v tem času pa lahko počne, kar ga je volja. Po prenehanju funkcije mu sicer pripada vrnitev na delovno mesto s 44. plačnim razredom, še vedno pa ostaja v državnem stanovanju na Kotnikovi 14, ki ga najema za neprofitno najemnino v višini 200 evrov. V tej stavbi je njegov sosed tudi Gregor Golobič, ki je poceni pridobil 103 kvadratne metre veliko stanovanje.

                   

Nekdanji državni sekretar Marjana Šarca za nacionalno varnost Damir Črnčec je na račun davkoplačevalcev poskrbel za svoj žep. Kot smo na Nova24TV že poročali, je bil med najvišje uvrščenimi na plačilni listi in je prejemal osnovno plačo v višini 59. plačnega razreda, kar znaša 4283,14 evra bruto na mesec brez dodatkov, nadur, dnevnic in podobno. Poleg tega si je zagotovil tudi odpravnino v višini več kot 10 tisoč evrov.

Šarčeva vlada Črnčecu zagotovila triletno zamrznitev pogodbe o zaposlitvi
Zdaj pa je na dan prišla še informacija, da je Šarčeva vlada Črnčecu posebej uredila kar triletno zamrznitev njegove pogodbe o zaposlitvi. Črnčec se tako lahko zaposli kjerkoli, vključno z zasebnim sektorjem, ali pa se odloči nekaj časa uživati v brezdelju, ki si ga bo omogočil z zajetno odpravnino.

Kot smo na Nova24TV že poročali, je bil Črnčec v Kabinetu načelnika Generalštaba Slovenske vojske razporejen na formacijskem mestu sekretar, svetovalec za obrambno politiko v času od 20. 3. 2013 do 28. 2. 2015 in od 1. 7. 2016 do 13. 9. 2018. Dolžnost je opravljal na formacijskem mestu z nazivom sekretar z izhodiščnim plačnim razredom 44, za katerega je določena osnovna bruto plača v višini 2.378,28 evra, ne upoštevajoč različne dodatke. Delovno mesto ga tam čaka na podlagi 14. člena Zakona o funkcionarjih v državnih organih.

Prav gotovo pa bo precej časa namenil tudi napadanju vlade Janeza Janše, kar počne prek družbenega omrežja Twitter. A tega ne počne pod svojim imenom, pač pa se skriva za profilom Svoboda govora.

foto: iStock

Črnčec ostaja v državnem stanovanju, ki ga najema za neprofitno najemnino
Še vedno bo Črnčec, kot kaže, ostal na naslovu Kotnikova 14 blizu središča Ljubljane, kjer za smešno nizko najemnino v višini 200 evrov najema dvosobno stanovanje. Tržna najemnina za tako stanovanje znaša približno 600 evrov mesečno. Ali je kdo v državni upravi pri določitvi upravičenosti do državnega stanovanja in višine (neprofitne) najemnine za Črnčečevo državno stanovanje preverjal višino zaslužkov, za katere je znano, da so presegali več tisoč evrov, ni znano. Dejstvo pa je, da je takšno ravnanje več kot škandalozno.

Kotnikova 14 je dom Damirja Črnčeca in Gregorja Golobiča. Oba sta prišla do poceni stanovanj.

Črnčečev sosed na Kotnikovi 14 je Gregor Golobič
Črnčec je sicer stanovanje v upravljanju Ministrstva za javno upravo dobil leta 2007, ko je postal direktor Obveščevalno varnostne službe. Ob tem velja omeniti, da na Kotnikovi 14 živi tudi Gregor Golobič, ki je poceni in na sporen način odkupil 103 kvadratne metre veliko stanovanje, čeprav ni bil nikoli vladni uslužbenec.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj vse so do sedaj uspeli izvedeti o 20-letnem strelcu na Trumpa

20-letni strelec Thomas Crooks, ki je poskušal ubiti nekdanjega...

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne se je ob jezeru pri Borovljah,...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči so zaradi kršenja javnega reda in...