Danes se bo dedek Mraz še zadnjič sprehodil po mestnem jedru

Datum:

Danes bo v Ljubljani še zadnjič v tem letu najmlajše razveseljeval dedek Mraz, ki se bo od 17. do 18. ure vozil po mestu, pozdravljal mimoidoče in delil bombone. Kljub temu, da silvestrovanja na prostem v Ljubljani sicer tudi letos odpadejo, pa bo nebo nad Ljubljano ob polnoči razsvetlil ekološki ognjemet z grajskega griča.

Iz Turizma Ljubljana so sporočili, da se je dedek Mraz letos v Ljubljano pripeljal na prav posebnem prevoznem sredstvu, rikšji kočiji. Tako sta se dedek Mraz z enim od svojih palčkov odločila zaradi varnosti. Najmlajši so dedka Mraza lahko srečali vsak dan od ponedeljka med 17. in 18. uro v mestnem jedru. S palčkom sta krožila po Križevniški ulici, Čevljarskem mostu, Bregu ter Starem, Mestnem, Prešernovem in Kongresnem trgu. Mimoidočim sta izrekala praznična voščila in delila bombone.

Zaradi protikoronskih ukrepov silvestrovanj na prostem v Ljubljani tokrat ne bo, bo pa na silvestrovo ob polnoči v primeru jasnega vremena nebo nad prestolnico razsvetlil ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz papirja in razgradljivih materialov bodo tudi letos v barvi Ljubljane – zeleni in silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra. Če bodo megla, povečana oblačnost ali močan veter, bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami. Ljubljana bo praznično okrašena vse do 16. januarja 2022.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...