Danes se spominjamo vseh nedolžnih otrok

Datum:

“28. decembra je praznik nedolžnih otrok, v Sloveniji pa je to tudi narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje. Sveti nedolžni otročiči, prosite za naše nerojene, da jih ne doleti najkrutejša kazen – abortus!” so zapisali  v skupnosti Pohod za življenje. 

Skupnost Pohod za življenje nas opominja, da 28. decembra praznujemo praznik nedolžnih otrok. V Sloveniji ta dan še posebej obeležujemo kot narodni dan molitve za nerojeno, nebogljeno človeško življenje. Svetek se v temelju nanaša na betlehemske otroke, ki so postali nepotrebne in nedolžne žrtve poblaznelega judovskega kralja Heroda, ki je želel umoriti malega Jezusa, ker se je o njem govorilo kot o “novorojenem judovskem kralju”.

Ker se je Herod bal konkurence, je dal v Betlehemu in vsej njegovi okolici pomoriti vse dečke, stare dve leti in manj. Hkrati se spominjamo vseh nerojenih in drugih nedolžnih otrok, ki so žrtve novodobnih Herodov, zlasti abortivnih klinik in tamkajšnjih rabljev, ki svoje zločine proti človeštvu skrivajo za parolami o “človekovih pravicah”. Treba se je vprašati, ali je umor nedolžnega človeškega bitja res “človekova pravica”?

Herodov pokol nedolžnih otrok (Foto: Wikimedijina zbirka)

Ob tej priložnosti nam skupnost Pohod za življenje poklanja prav posebno molitev z mislijo na nerojene otroke: “Gospod Jezus, obudi v nas spoštovanje do vsakega nerojenega človeškega življenja, naredi nas sposobne v sadu materinega telesa gledati čudovito delo Stvarnika, daj, da bodo naša srca velikodušno sprejela vsakega otroka, ki vstopa v življenje. Amen. Marija, kraljica družine, prosi za nas! Sveti Jožef, Odrešenikov varuh, prosi za nas! Nedolžni otroci, prosite za nas!”

Svetopisemski odlomek o nedolžnih umorjenih otrocih (Foto: biblija.net)

Komentar koordinatorice Pohoda za življenje Urše Cankar Soares: “Ob današnjem prazniku ne morem, da ne bi primerjala teh dveh mož, Heroda in Jožefa. Eden se oklepa svojih idej in s pozicije moči žrtvuje vse, kar mu je na poti. Da celo ubiti svoja dva sinova in naroči pomor dečkov, da bi se znebil tistega, ki ga ogroža. Jožef pa nasprotno, pozabi na vse svoje načrte in vstane sredi noči, gre in naredi to, kar je prav. Zaščiti otroka, ki mu je zaupan v varstvo. Otroci niso grožnja, so nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi v našem življenju, in so vredni, da za njih zastavimo vse. Tudi, ko ni lahko, ko ni udobno, ko nas nekaj stane, ko smo planirali drugače. Otroci so tega vredni.”

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Sanjska pogodba na Darsu za prijatelje Roberta Ilca iz NSi

Episcenter, agencija za merjenje javnega mnenja, ki deluje pod...

Fajonova škodljivo vsiljuje resolucijo o Palestini

Slovenija bo glasovala za polnopravno članstvo Palestine v Varnostnem...

Hladen tuš za Putina iz Kitajske: “Ruski poraz v Ukrajini je neizogiben”

Vojna med Rusijo in Ukrajino je uničujoča za obe...