Danes žreb skupin za Euro 2016

Datum:

Danes je na sporedu žreb skupin za UEFA Euro 2016 – evropsko nogometno prvenstvo, ki bo prihodnje leto potekalo v Franciji. Ob 18. uri bo v Palais de Congres v Parizu potekala slovesnost, kjer bomo dobili 6 skupin s po 4 reprezentancami, ki se bodo potegovale za naslov najboljše v Evropi. Naslov evropskih prvakov branijo Španci.

V žrebu bo sodelovalo 24 reprezentanc, ki bodo razdeljene v 4 bobne, med njimi pa žal ne bo Slovenije. Naslov iz leta 2012 brani reprezentanca Španije, ki je poleg gostiteljice Francije v prvem bobnu skupaj z Nemčijo, Anglijo, Portugalsko in Belgijo.

Tokrat prvič s 24 reprezentancami
Skupaj bo na evropskem prvenstvu odigranih 51 tekem na 12 stadionih v Franciji. Izžrebanih bo 6 skupin s po 4 ekipami. Otvoritveno tekmo na prvenstvu bodo odigrali Francozi 10. junija ob 21. uri. V osmino finala se bosta uvrstili prvi 2 ekipi v skupini ter 4 najbolje uvrščene ekipe na tretjem mestu. Zaključno dejanje s finalom bo na sporedu 10. julija v Saint-Denisu na stadionu Stade de France.

Tudi tokrat bo žreb vodil Gianni Infantino, glavni sekretar Evropske nogometne zveze, ki mu bosta pri žrebu pomagala dva nekdanja nogometaša Bixente Lizarazu in Ruud Gullit. Poleg omenjenih nekdanjih zvezdnikov bodo skupine pomagali določiti še David Trezeguet, Vicente del Bosque, Antonin Panenka, Angelos Charisteas in Oliver Bierhoff.

Razpored po bobnih:

Boben 1: Francija, Španija, Nemčija, Anglija, Portugalska, Belgija.

Boben 2: Italija, Rusija, Švica, Avstrija, Hrvaška, Ukrajina.

Boben 3: Češka, Švedska, Poljska, Romunija, Slovaška, Madžarska.

Boben 4: Turčija, Irska, Islandija, Wales, Albanija, Severna Irska.

 

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...