Direktorica “humanitarnega” Mausa Nataša Švikart Žumer deležna še dveh prijav policiji s strani staršev – pojavlja se vse več očitkov, da je humanitarni denar porabljala za lagodno življenje!

Datum:

Potem, ko so tekom tedna v javnost prihajale informacije v zvezi z direktorico “humanitarne” organizacije Maus, Natašo Švikart Žumer, ki si je prilastila kar 30 tisoč evrov, namenjenih za operacijo 6-letnega Gala, so se zdaj opogumili tudi drugi starši, ki so Švikart Žumerjevo ravno tako prijavili policiji. Švikartova je po njihovem prepričanju v večih primerih, denar namenjen za dobrodelne namene, porabila sama za lagodno življenje.

                   

Na račun mariborskega društva MAUS, ki je za 6-letnega Gala, ki se je rodil z redko deformacijo, zaradi katere ne more normalno upogibati sklepov v komolcih zbiralo denar, se je od marca nabralo zgolj okrog 40 tisoč evrov.

Pojavili so se očitki, da društvo ne deluje transparentno, zaradi česar je Galova mati Nataša odprla svoj TRR račun, na katerega se lahko nakaže donacije. Informacije, da naj predsednica društva MAUS Nataša Švikart ne bi prikazovala pravih nakazil, so vodile v sum kraje, zaradi česar so zgodbo pograbili mediji.

Švikartova, polno ime Nataša Švikart Žumer pa je nato “priznala”, da si je od zbranega denarja namenjenega za Galovo operacijo “posodila” kar 30 tisoč evrov, s katerimi je ob razhodu s partnerjem “reševala svoj stanovanjski problem.”

A tudi to se je izkazalo za še eno v vrsti laži. Namreč po trditvah mariborskega novinarja Aljoše Dragaša naj bi Švikart Žumerjeva omenjeni del hiše in ne stanovanja “že prepisala na hčerko, poleti pa je kar potovala po Evropi, tudi v Rusijo.” Vse objave na spletnih omrežjih je potem ko je prišla pod drobnogled javnosti po hitrem postopku zbrisala.

Še dve prijavi zoper Švikart Žumnikovo
Oglasili pa so se tudi starši drugih otrok za katere naj bi mariborsko društvo Maus zbiralo denar. Prijave na policijo sta podala tako Jožica Aberšek in Marjan Beranič, ki sta že dalj časa razmišljala o prijavi sumov o nepravilnostih pri zbiranju denarja za njuna otroka preko Švikart Žumerjeve in njenega društva Maus.

Švikartova je v petih letih delovanja društva Maus po podatkih dostopnih na spletni strani Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) nabrala za 203.723 evrov donacij. Pri tem pa je več kot tretjino denarja, kar 68.507 evrov šlo za plače in ostale stroške povezane z delom. Ob tem je potrebno poudariti, da je Švikart Žumnikova navedena kot edina dejanska lastnica in zastopnica društva Maus.

Večerova humanitarka leta
Pojavlja se tudi vprašanje koliko denarja je bilo res zbranega za Marka Aberška in Lano Beranič. Denar za njiju se je zbiral tudi v škatlah po nakupovalnih centrih po Sloveniji. Ker gre za gotovino, tako ni mogoče slediti in ugotoviti koliko denarja je bilo zares zbranega in koliko si ga je prilastila Večerova humanitarka leta Švikart Žumer.

Maus naj bi za Marka zbral slabih 40 tisoč evrov, za Lano 20 tisoč evrov. Kakor je za 24ur povedal Beranič, ga je po tednu ni zbiranja denarja poklicala Švikartova in mu dejala, da je denarja dovolj. “Govorilo se je o 20 tisoč evrih, dobil pa sem jih 18 tisoč.”

Rihard Orel

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...