Dnevnik ponovno udarja po vsem slovenskem: objavili članek, v katerem se zgražajo nad zastavami Slovenije v krožiščih slovenskih krajev!

Datum:

V nekaterih slovenskih občinah, ki se zavedajo, da je patriotizem temelj obstoja vsakega naroda, so v zadnjem času začeli s postavljanjem slovenskih zastav v krožiščih. Najbolj znana tovrstna primera se nahajata na krožiščih ob izvozu z dolenjske avtoceste pri Šmarju-Sap ter na koncu Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici. Kot kaže, pa gre nekaterim levim medijem, ki sicer pogosto promovirajo komunistične totalitarne simbole, omenjeno izkazovanje domoljubja še kako v nos. V Dnevniku so celo objavili članek, iz katerega je jasno razvidno norčevanje iz simbolov slovenske države.

V zadnjem času so se v nekaterih slovenskih občinah, ki se zavedajo pomena patriotizma, odločili za postavitev slovenskih zastav v cestnih krožiščih. Glede na to, da je v 2. členu zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGZH) jasno zapisano, da grb, zastava in himna Republike Slovenije označujejo pripadnost Republiki Sloveniji, gre pri omenjeni iniciativi zagotovo za zelo pozitiven signal.

Županom, ki skrbijo za domoljubne simbole, lahko samo čestitamo
Levičarji in jugonostalgiki, ki na osamosvojitev nikoli niso gledali kot na intimno opcijo, se tovrstnim akcijam pogosto posmehujejo, hkrati pa se krčevito oklepajo komunističnih totalitarnih simbolov. Omenjeno se je ponovno izkazalo tudi v današnjem članku z naslovom “Ko v krožiščih plapolajo zastave”, ki ga je objavil levičarski časopis Dnevnik. V njem so namreč ostro napadli postavitev slovenske zastave v krožišču na koncu obnovljene Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici. V povezavi s tem so zaničevalno zapisali: “Krožišče stoji neposredno pred tovarno izpuhov Akrapovič, največjo znamenitostjo kraja, toda v sredini krožišča ni postavljen spomenik avtomobilskemu izpuhu, temveč plapola velikanska slovenska zastava, pred katero se lahko skrije tudi tista z ljubljanskega gradu.” Ob tem so se obregnili tudi ob slovensko zastavo na krožišču ob izvozu z dolenjske avtoceste pri Šmarju Sap, pri čemer so zapisali: “Ker imajo podobno veliko zastavo v krožišču tudi v nekaj kilometrov oddaljenem Šmarju – Sapu, ugotavljamo, da gre bržkone za nov patriotski trend okraševanja krožišč. Vprašanje pa je, kateri kraj ima obešeno večjo zastavo – saj je le tisti, ki ima v krožišču največjo zastavo, pravi Slovenec.”

Zastava na krožišču na koncu Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici (Foto: Občina Ivančna Gorica)

Janša: Dnevnik je 27. junija 1991 na svoji naslovnici pozdravil okupatorske tanke JLA
Na norčevanje iz simbolov slovenske države s strani Dnevnika je na Twitterju opozoril predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim zapisal: “Najprej čestitke slovenskim županom Ivančne Gorice in Grosuplja.” Ob tem je spomnil na zgodovinsko dejstvo, da je omenjeni članek objavil časopis, ki je 27. junija 1991 na svoji naslovnici pozdravil okupatorske tanke JLA.

Na članek so se odzvali tudi v Občini Ivančna Gorica. Zapisali so: “Občina Ivančna Gorica se je z obžalovanjem seznanila s člankom v časopisu Dnevnik, v katerem se avtor N. N. pod naslovom ‘Ko v krožiščih plapolajo zastave’ ponorčuje tako iz infrastrukturnih pridobitev kot iz izobešanja zastave, ki označuje pripadnost slovenskemu narodu (3. člen zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi). Že bežen pogled na splet v zvezi z omenjeno rubriko N. N. nam, spričo pogostih opravičil prizadetim, pove, da gre za namerno omalovaževanje izbranih vsebin in/ali oseb, ne da bi predhodno vsaj preverili verodostojnost navedb. Če bi to storili, bi vedeli, da je občina to storila v sodelovanju z državo, in tudi, da smo se o možnosti postavitve simbola podjetja Akrapovič z lastniki pogovarjali, a je bila spričo omejitev in predpisov sprejeta drugačna odločitev. Kakorkoli že, pa sta cinizem in norčevanje iz izobešanja slovenske zastave, v kakršnikoli obliki, povsem neprimerna gesta za slovenski časopis. V Občini Ivančna Gorica smo ponosni, da vhod v naselje krasi simbol slovenstva in tako bo tudi ostalo.”

Tomčeva: naj bo čim več takih patriotov
Na Dnevnikovo zaničevanje domoljubja je na Twitterju opozorila tudi novoizvoljena evropska poslanka Romana Tomc, ki je zapisala, da je vsako norčevanje iz simbolov slovenske države obsojanja vredno. Ob tem je poudarila, da čestita vsem županom občin, v katerih ponosno vihrajo slovenske zastave. Dodala je še: “Naj bo čim več takih patriotov.”

Slovesna otvoritev obnovljene Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici ne bo potekala danes, kot so zapisali v Dnevniku, ampak v sredo, 5. junija 2019, ob 17. uri. Dogodek je namreč prestavljen zaradi obilnega deževja.

M. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...