Do Izraelcev nestrpen L’Orealov hidžab model ostal brez dela, potem ko so v javnost prišli njeni sovražni tviti

Datum:

Obraz L’Orealove nove akcije za čiste in sijoče lase, ki se skrivajo pod hidžabom, je odstopil, potem ko so v javnost prišli njeni anti-izraelski tviti, ki jih je objavljala med vojno v Gazi leta 2014.

Model in blogerka Amena Khan iz Leicesterja v Angliji je bila del nove “ekskluzivne” kampanje za nego las. Najela jo je znamenita francoska blagovna znamka za lepoto, ki se je “zapisala v zgodovino” z novo reklamno potezo – z žensko, ki nosi hidžab ter istočasno oglašuje izdelke za lepe in sijoče lase. Ki pa jih ni videti nikjer. Vendar pa je bil njen uspeh zelo kratkotrajen, saj je slava rekla “Adijo!”, potem ko so nekateri mediji opozorili na nizkotne tvite, ki jih je objavila pred štirimi leti in v katerih je izražala svoj proti-izraelski gnev.

Foto: instagram

Med ofenzivno operacijo “Protective Edge” (Zaščita meje), ko so izraelska letala bombardirala Gazo leta 2014, je Khanova obtožila Izrael, da je nezakonita in teroristična genocidna država, ki ubija otroke in Palestince. V resnici pa so se Izraelci takrat odzvali na teroristična dejanja Palestincev, katerih namen je bil čim bolj škoditi civilnemu prebivalstvu, med žrtvami pa so bili tudi otroci in ženske.

Obtožila takratnega britanskega premierja
V enem od tvitov, ki jih je sedaj že izbrisala, poroča RT, je Khanova obtožila takratnega britanskega premierja Davida Camerona “sodelovanja pri dobavi orožja teroristični državi. Ponudili ste ‘resno podporo’ genocidu,” je dodala.

Leta 2014 je tudi zapisala: “Zapomnite si: brutalni umor Palestincev se je zgodil MNOGO prej, kot se je oblikoval Hamas. Izraelski izgovori so očitne laži.”

Vir: Twitter

Khanova je v ponedeljek sporočila, da “obžaluje vsebino tvitov” in da se umika iz kampanje. 

Blogerka je sodelovala v L’Orealovi kampanji od leta 2016, ko se je prvič pojavila v reklamnem sporočilu. Podjetje z lepotnimi izdelki je sporočilo, da so bili šele “nedavno seznanjeni” z njenimi tviti in da cenijo njeno opravičilo. “L’Oréal Paris je zavezan k strpnosti in spoštovanju vseh ljudi,” je dejal njihov tiskovni predstavnik za Jerusalem post ter dodal, da soglašajo z njeno odločitvijo, da se umakne iz kampanje.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom"...

Iranski režim v lanskem letu usmrtil kar 834 nedolžnih ljudi

V Iranu so lani usmrtili 834 ljudi, kar je...

Znanstveno konferenco Alma Mater Europaea bo odprla komisarka Šuica

Alma Mater Europaea med 8. in 13. marcem 2024...