Dober nastop Boštjana Klineta, smukaški globus Petru Fillu

Datum:

Danes se je začel finale svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prvi so se s smukaško progo v St. Moritzu spopadli moški. Tu so favoriti, ki so se borili za mali kristalni globus v smukaškem seštevku, povsem odpovedali. Na koncu se je malega kristalnega globusa veselil Peter Fill, dobro pa je nastopil tudi Boštjan Kline.

Pred zadnjim smukom sta bila v vodstvu smukaške razvrstitve že dolgo časa poškodovani Aksel Lund Svindal in Peter Fill (436 točk), ki sta imela pred tretjeuvrščenim Dominicom Parisom 4 točke prednosti. Toda ob odsotnosti Norvežana in slabi predstavi obeh Italijanov bi do smukaške zmage skoraj prišel Kjetil Jansrud.

Fill komaj do točk, a dovolj za skupno zmago
Zmage na zadnjem smuku sezone se je na koncu veselil Švicar Beat Feuz, ki je drugouvrščenega Američana Stevena Nymana ugnal za pičlih 8 stotink, tretji pa je bil Kanadčan Erik Guay (+0.54). Na četrto mesto se je uvrstil Kjetil Jansrud, ki je pred zadnjo tekmo za vodilnim v smukaški razvrstitvi Petrom Fillom zaostajal za 54 točk. Norvežan je za današnje četrto mesto dobil 50 točk, kar je bilo malce premalo, da bi prehitel Italijana Petra Filla, ki je bil šele deseti. Drugi Italijan, ki se je prav tako boril za zmago v smukaški razvrstitvi, Dominik Paris, je osvojil šele 19. mesto, ki na finalu svetovnega pokala ne prinaša točk – te pripadajo zgolj prvim 15 tekmovalcem. Tako se je na koncu zmage v smukaškem seštevku – prve za Italijo – veselil Peter Fill, drugi je bil že dlje časa odsotni Aksel Lund Svindal, tretje mesto pa sta si razdelila Kjetil Jansrud in Dominik Paris.

Boštjan Kline zaključil uspešno smukaško sezono
Dobro se je odrezal tudi edini slovenski predstavnik na finalu svetovnega pokala. Boštjan Kline, ki bo nastopil tudi na jutrišnjem superveleslalomu, je uspešno zaključil smukaško sezono. Potem ko je danes za zmagovalcem Feuzom zaostal sekundo in 42 stotink, je zasedel 11. mesto in se v smukaški razvrstitvi povzpel za eno mesto navzgor ter sezono končal na 17. mestu.

Jutrišnji superveleslalom je na sporedu ob 11.30.

Rezultati zadnjega smuka sezone:
1. Beat Feuz
2. Steven Nyman
3. Erik Guay
4. Kjetil Jansrud
5. Johan Clarey
…..
10. Peter Fill
11. Boštjan Kline

19. Dominik Paris

Končni vrsti red v smukaškem seštevku:
1. Peter Fill                       462 točk
2. Aksel Lund Svindal      436 točk
3. Kjetil Jansrud               432 točk
3. Dominik Paris              432 točk
5. Beat Feuz                    414 točk
……
17. Boštjan Kline          185 točk
40. Andrej Šporn            32 točk
45. Klemen Kosi             14 točk

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...