Dobrodelni dogodek za male viteze po Slovenj Gradcu še v Črni na Koroškem – 42 maratonov v 42 dneh

Datum:

Največji športno-dobrodelni dogodek v Sloveniji “42 maratonov v 42 dneh” na Koroško prihaja že drugič. Na dveh maratonih, v Slovenj Gradcu in v Črni na Koroškem, se zbira denar za ustanovo Mali vitezi.

                   

S projektom, v katerem tekač Bogomir Dolenc teče 42 zaporednih dnevnih maratonov s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, se želi povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost. Prvi tekaški dogodek je bil 25. avgusta, zadnji pa bo 5. oktobra. Karavana maratoncev je Koroško, natančneje Slovenj Gradec, že obiskala, naslednji dogodek v regiji bo 12. septembra v Črni na Koroškem.

Vključevanje vseh občanov v aktivno življenje
Moto “gibanje za male viteze” je postalo moto projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov v gibanje, v okolje življenja in tudi vseh preostalih – starejših, mladih, športnikov, delovno aktivnih občanov, otrok, in sicer tako, da se jih vzpodbudi in povabi k aktivnemu gibanju v času izvedbe projekta. Ni nujno, da udeleženci pretečejo ali sploh tečejo na dnevnih tekaških dogodkih – lahko tudi hodijo. Poleg tega bodo potekale tudi druge aktivnosti, kot so predstavitev ustanove Mali vitezi in ročne delavnice za izdelovanje različnih izdelkov. V gibanje za male viteze se bodo priključile tudi športne organizacije in klubi, ki bodo z raznimi aktivnostmi in rekreacijo vabili občane, da se dogajanju pridružijo.

Kdo so mali vitezi?
Mali vitezi so osebe, ki so se kot otroci spopadali z rakom, imeli operacije, kemoterapije in se v času otroštva oziroma odraščanja bojevali za življenje in se zdravili. Zdravljenje, ki je pustilo posledice na njihovih telesih v različnih oblikah, predvsem pa je pustilo posledice na njihovem psihološkem zdravju in samozavesti. Teh oseb je v Sloveniji 930. Na območju Republike Slovenije je edina nevladna organizacija, ki posveča svoje aktivnosti mladim po njihovi ozdravitvi. Zajema vse mlade na območju Republike Slovenije, ki so v otroštvu preboleli raka in so starejši od 18 let. Tem mladim skozi svoje programe nudi fizično in psihično rehabilitacijo.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...