Đoković dan po okužbi brez maske delil nagrade mladim tenisačem?

Datum:

V zvezi s prvim tenisačem sveta Novakom Đokovićem, kateremu je bil pred dnevi zavrnjena viza za Avstralijo, se porajajo številna vprašanja. Ali je bil Đoković res meseca decembra okužen s koronavirusom, je okužen hodil naokoli in se rokoval, ali pa je test o prebolevnosti ponarejen?

                   

Afera Đokovič pušča več vprašanj, kot odgovorov. Sodni dokumenti, v katerem odvetniki Novaka Đokovića razkrivajo, da naj bi se Srb 16. decembra okužil s koronavirusom, dvigajo ogromno prahu. Beograjčan je namreč le dan zatem podeljeval nagrade in priznanja mladim teniškim igralcem v svojem teniškem centru. Je torej številka ena svetovnega tenisa kljub potrjeni okužbi hodil naokoli in širil virus ali pa je njegov test lažen?

Kot poroča britanski BBC bi lahko podatek o okužbi predstavljal pomemben dokaz v obravnavi, ki bo v ponedeljek. Đoković bi tako prebolevnost uveljavljal kot zdravstveno izjemo za vstop v Avstralijo, kar pa za tujce, ki želijo v državo, naj ne bi zadostovalo, so pred dnevi zatrdile tamkajšnje oblasti.

Dan po potrjeni okužbi, torej 17. decembra, je bil Đoković celo brez maske prisoten na slovesnosti v Beogradu v svojem teniškem centru, kjer je delil nagrade in pokale mladim tenisačem, je na družbenih omrežjih objavila Teniška zveza Beograda, kar sedaj povzemajo tudi največje svetovne agencije.

Če je podatek o potrjeni okužbi točen, se postavlja vprašanje, zakaj Đoković ni bil v izolaciji, ampak je hodil svobodno in se je celo udeleževal dogodkov, kjer so bili prisotni tudi otroci. Nekateri domnevajo, da je morda rezultat testiranja dobil šele naslednji dan, a vendarle ob sumu okužbe ni odgovorno postopanje naokrog. Še posebej ne brez zaščitne maske. Nič čudnega, da se marsikdo sprašuje ali je bil morda test o prebolevnosti celo ponarejen?

E-Maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...