Dolenjski Romi kradli po trgovinah; groženj deležen tudi policist

Datum:

V petek dopoldne je v trgovino v Šentjerneju prišla skupina dvanajstih oseb (neuradno naj bi šlo za Rome), izkoristila odsotnost varnostnika in zasedenost trgovk, si nabralo za sedaj še neznano število artiklov in zapustilo trgovino brez plačila. Koliko so odnesli, še ugotavljajo. Iz kraja so se odpeljali s črnim audijem celjskih tablic in zeleno astro krških tablic.

Podobno se je zgodilo še zvečer, nekaj minut pred zaprtjem, in soboto dopoldne, ko je v trgovino v Šentjerneju ponovno prišlo več oseb in se zakadilo med police. V petek zvečer so kljub posredovanju varnostnika pokradli za zdaj še neznano količino artiklov in se razbežali, v soboto dopoldne pa so nekaj plačali, nekaj pa odnesli brez plačila.

Grožnja policistu
Policisti iz Šentjerneja so ob pomoči policistov sosednjih policijskih postaj v soboto dopoldne kmalu po dejanju izsledili šest osumljencev. Po preučitvi posnetkov videonadzora in zaključeni preiskavi bodo osumljence kazensko ovadili, za petek zvečer pa tudi uvedli postopek o prekršku, ker niso upoštevali ukazov varnostnika.

V enem od postopkov je 34-letnik tudi grozil policistu, zato ga bodo kazensko ovadili še za grožnje. V soboto popoldne in zvečer se je na območju Šentjerneja poleg domačih policistov preventivno zadrževalo še več policistov iz drugih območij policijske uprave Novo mesto.

Novomeški policisti so v ponedeljek popoldne opravili ogled vloma v počitniško hišo v Petelinjeku. Tam so ponoči vdrli in odnesli več baterijskega orodja, motorno žago, žago za živo mejo… Skupaj so lastnikov povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

V nedeljo, okoli pol sedme popoldne, so v Šentjerneju opazili dve mlajši osebi, ki sta preplezali ograjo trgovskega centra in nekaj odnesli ven. Kmalu so ugotovili, da gre za dva otroka iz okolice Šentjerneja, ki sta ju v avtu zunaj čakali dve odrasli osebi, tudi njihova mati. Odnesli naj bi sicer samo star papir. V ponedeljek bodo bolj točno vedeli, kaj so odnesli in na podlagi tega izvedli ustrezen ukrep, obvestili pa tudi center za socialno delo.

V nedeljo zvečer so na Drečjem vrhu storilci iz kmetijskega stroja ukradli dvostopenjsko kardansko gred, vredno okoli tristo evrov.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

So ilegalni migranti našli luknjo v azilnem sistemu?

Eurostat je objavil mesečno poročilo podatkov o azilu za...

Arabske države pokupile Washington

Arabske zalivske države so tiho in včasih skrivaj kupile...

Grims pojasnil, zakaj ni želel glasovati o deklaraciji o Ukrajini

Slovenski dominantni mediji, ki delujejo pod okriljem tranzicijske levice,...

Švedska: Dva Britanca v avtomobilu ustreljena in zažgana!

Več kriminala kot na Švedskem se zgodi le še...