Med vikendom prijetih več kot 360 ilegalcev

Datum:

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in ponedeljkom prijeli 364 ilegalnih migrantov in enega tihotapca.

Policisti so v petek obravnavali 191 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli na območju policijske postaje Črnomelj (Preloka, Žuniči), ostale pa v Posavju, na območju policijske postaje Brežice.

V soboto so obravnavali 73 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Tri so prijeli v Preloki, ostale pa na širšem območju Brežic (Slovenska vas, obrežje, Loče, Dobova, Nova vas, Obrežje).

V nedeljo so obravnavali 96 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo EU oziroma nisi izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Pet so jih prijeli v Ziljah, ostale pa v Posavju (območje policijske postaje Brežice, dva pa tudi na območju policijske postaje Sevnica.

Prijet Sirec pri tihotapljenju oseb

V nedeljo zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe in državne enote za nadzor državne meje na Drnovem ustavili osebni avtomobil francoskih tablic, ki ga je vozil 32-letni drž. Sirije z urejenim statusom v Franciji. V vozilu je prevažal še štiri državljane Turčije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznika so pridržali, avto zasegli, vse skupaj pa odpeljali na policijsko postajo. Postopki z njimi še niso zaključeni.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...