Domovina “naših” in “vaših”, domovina za vse

Datum:

V naši dragi mladi domovini Sloveniji se od samega začetka obstoja samostojne države ukvarjamo z delitvijo na “naše” in “vaše”. Kako neprimerno. Vsi smo ena skupnost, bivamo znotraj istih meja, delimo skupno usodo napredka ali stagnacije.

Če bo šlo dobro državi, bo šlo dobro tudi njenim prebivalcem. In največje korake naprej delamo takrat, ko stopimo skupaj.

Najbolj prelomen korak, ko smo se bili državljanke in državljani sposobni poenotiti, je bila odločitev za samostojno državo. Takrat smo vedeli, kaj si želimo, imeli smo vizijo, voljo in pogum. Toda že takrat je bilo enotno ljudstvo, politika pač ne. Že takrat so člani tranzicijske levice podpihovali razdor. To se do danes ni spremenilo, kvečjemu so se njihova prizadevanja še okrepila.

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel. (Foto: STA)

Človek se vpraša, zakaj je temu tako? Zato, ker imajo od tega izjemne koristi. Z zavajanji in manipulacijami ter malodane demoniziranjem Slovenske demokratske stranke in predsednika Janeza Janše je delitev na “naše” in “vaše” dosegla povsem novo dno – delitev na prvorazredne in drugorazredne.

Drugorazredni plačajo drakonske kazni za prodajo šopka peteršilja na tržnici brez računa, prvorazredni pa lahko brez soglasja ob strani zaslužijo tudi četrt milijona letno; za drugorazredne ni groženj s smrtjo – je samo svoboda govora, prvorazrednim ne smeš nastaviti ogledala, ….

In vse to podpirajo mnogi osrednji mediji, ki so se iz čuvajev demokracije prelevili v podaljšane roke tranzicijske levice. Z njihovo pomočjo se ta situacija še dodatno izkrivlja. Tisti, ki delijo, za ustvarjanje razdora krivijo tiste, ki se trudijo združevati. Slovenska demokratska stranka in njen predsednik se skozi vso zgodovino samostojne Slovenije zavzemata za sodelovanje in dogovarjanje, v opozicijski vlogi s konstruktivnimi in konkretnimi predlogi, v vladajoči vlogi z večkratnimi povabili k sodelovanju in upoštevanjem vseh dobrih predlogov. Toda medijsko izkrivljena podoba dejstva obrača na glavo in v ljudeh spodbuja odpor do politike. Ljudje ne vedo, komu in čemu verjeti, volilne odločitve se namesto za nekoga sprejemajo proti nekomu. To je za Slovenijo in njeno prihodnost škodljivo.

Sporni napisi “smrt janšizmu (foto: STA)

Toda tudi to se bo spremenilo. Četudi večinski mediji poročajo izkrivljeno, razvoj modernih tehnologij omogoča dostop do resničnih informacij. Četudi vam ves čas govorijo, da v Sloveniji trpi vladavina prava in se omejuje svoboda, neodvisni mednarodni indeksi dokazujejo nasprotno. Četudi hočejo slovensko gospodarsko situacijo označiti kot brezizhodno, je dejstvo, da je bil padec BDP v Sloveniji bistveno nižji, kot je bilo sprva napovedano. Vlada Janeza Janše dela v dobro ljudi. Tega ne morejo spremeniti nobena politična trobila.

Živimo v izjemno negotovih časih, ki od nas terjajo veliko osebne odgovornosti. Podpora politike je še kako potrebna in nujna. Zato je vsakršno spodbujanje k sovražnosti, delitvam, preprečevanju sodelovanja vse prej kot državotvorno dejanje. Vsi, ki si želimo boljše in lepše prihodnosti, moramo vztrajati, moramo graditi, se odločno zoperstaviti tistim, ki rušijo, razdvajajo in delijo. Moč skupnosti je v povezovanju posameznikov z voljo in vizijo. Zato se bomo še naprej borili za udejanjanje demokracije na vsakem koraku, za pluralen medijski prostor, ki bo omogočal, da bodo informacije, ki prihajajo do ljudi, resnične, verodostojne in se bodo ljudje lahko na volitvah odločali resnično na podlagi programov, dela strank in nikakor na podlagi laži in izkrivljenih informacij. Pred nami je še veliko dela, vendar imamo jasne cilje, imamo program, sposobne ljudi, pogum in voljo, da to izpeljemo.

Slovenija mora postati domovina vseh in vsakogar, domovina, v kateri se ne bomo delili na “naše” in “vaše”, domovina, kjer bo resnica prevladala nad lažjo, pravica nad krivico, in domovina, v kateri se bomo imeli radi, spoštovali, sodelovali in delali za blaginjo vseh.

Gre nam za stvar, gre nam za Slovenijo.

Marijan Pojbič

Vir: SDS

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...